Mam pewien problem. Chodzi o dodawanie komentarzy do wiadomości. Tzn. sam komentarz dodaje się do bazy, ale nie przypisuje się do konkretnej wiadomości. Nie bardzo wiem dlaczego.
Mam 2 tabele: wiadomości (id, tresc,...) i komentarze (id, id_wiadomosci,tresc,...). Id_kategorii jest równy id (w tab. komentarze_wiadomosci). Oto kawałek kodu odpowiedzialny za dodawanie komentarza:
{ $id = $_POST['id']; $id_kategorii = $_POST['id_kategorii']; { echo '<div class="niedodanie_komentarza"> Komentarz nie został dodany. Pola nazwy lub treści komentarza są puste! Spróbuj jeszcze raz. </div>'; } { echo '<div class="niedodanie_komentarza"> Komentarz nie została dodany. Pole OSOBA - <span>'.$osoba.'</span> jest za krótkie! Spróbuj jeszcze raz. </div>'; } { echo '<div class="niedodanie_komentarza"> Komentarz nie została dodany. Pole TREŚĆ - <span>'.$tresc.'</span> jest za krótkie! Spróbuj jeszcze raz. </div>'; } else { $id_kategorii['id_wiadomosci'] = $idNews; $sql = "INSERT INTO komentarze_wiadomosci (id,osoba,tresc,data) VALUES ('$id','$osoba','$tresc',CURDATE());"; if($result) { echo '<div class="dodanie_komentarza"> Komentarz dodany poprawnie. <a href="index.php?id=wydarzenia&idnewsa='.$idNews.'">Odśwież</a> aby zobaczyć swój komentarz na stronie.</div>'; } else { } } }
Bardzo proszę o podpowiedź lub pomoc. Pozdrawiam