Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]unlink
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
jarema34
Witam Panowie!
posiadam skrypt który wyświetla mi zawartość katalogu (pokazuje linki do plików)

Cytat
<?php
$scan = scandir('/volume1/web/download/');
$count = count($scan);
for( $i = 2; $i <= $count; $i++ )
{
echo '<a href="http://strona.com/download/'.$scan[$i].'">'.$scan[$i].'</a><br/>';
}
?>

czy da się wstawić tam funkcję (unlink) żeby przy każdym wyświetlonym linku była opcja usuń?
bardzo proszę o pomoc!
phpion
Da się. Utwórz sobie link, w którym jako jakiś parametr (np. plik) przekażesz adres pliku do usunięcia. Wówczas link wyglądałby tak: usun.php?plik=sciezka/do/pliku.jpg Po wywołaniu tego adresu pobierasz parametr plik ($_GET['plik']) i go usuwasz (unlink). Pamiętaj tylko o bezpieczeństwie - taką metodą można podstawić dowolny adres pliku i go usunąć smile.gif
jarema34
Cytat(phpion @ 14.06.2011, 07:41:35 ) *
Da się. Utwórz sobie link, w którym jako jakiś parametr (np. plik) przekażesz adres pliku do usunięcia. Wówczas link wyglądałby tak: usun.php?plik=sciezka/do/pliku.jpg Po wywołaniu tego adresu pobierasz parametr plik ($_GET['plik']) i go usuwasz (unlink). Pamiętaj tylko o bezpieczeństwie - taką metodą można podstawić dowolny adres pliku i go usunąć smile.gif

Witam kolego ! dziękuję za odpowiedź ale jest problem bo ja kompletnie się na tym nie znam próbowałem to pojąć ale bezskutecznie , mam prośbę jak by się dało to dopisać do mojego kodu byłbym bardzo wdzięczny aczkolwiek zrozumiem odmowę !
Pozdrawiam!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.