Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Modyfikacja skryptu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
tomaszxp
Witam. Posiadam Czat GG na platformie BotAPI. Od kilku godzin próbuje zmodyfikować poniższą komende:
  1. if($gg_range == "7" || $gg_range == "6" || $gg_range == "5" || $gg_range == "4") {
  2. if($msg[0] == "/ban" && isset ($msg[1]) && $user_is_online == 1) {
  3. for($i=1; $i <= count($msg[1]); $i++) $nick .= "".$msg[$i];
  4. $query = "SELECT name FROM czatgg_base WHERE number='$from'";
  5. $query = mysql_query($query);
  6. $name = @mysql_result($query, 0, 'name');
  7. $nick = trim($nick);
  8. $q = "SELECT number FROM czatgg_base WHERE name= '$nick'";
  9. $q = mysql_query($q);
  10. $number = mysql_result($q, 0, 'number');
  11. if (name($gg_range) > nick($gg_range) {
  12. ban_add ($number);
  13. user_online_del ($number);
  14. gg_spam($codeBotNumber, $codeBotLogin, $codeBotPassford, $number, "##CzatGG: $nick! Dostales(as) bana! od $name Powod: $msg[2] $msg[3] $msg[4] $msg[5] $msg[6] $msg[7] $msg[8] $msg[9] $msg[10] $msg[11] $msg[12] $msg[13] $msg[14] $msg[15] $msg[16] $msg[17] $msg[18] $msg[19] $msg[20] $msg[21]");
  15. gg_say($codeBotNumber, $codeBotLogin, $codeBotPassford, $number, "##CzatGG: $nick dostal(a) bana od $name Powod: $msg[2] $msg[3] $msg[4] $msg[5] $msg[6] $msg[7] $msg[8] $msg[9] $msg[10] $msg[11] $msg[12] $msg[13] $msg[14] $msg[15] $msg[16] $msg[17] $msg[18] $msg[19] $msg[20] $msg[21]", 1, $codeBotSuperAdmins);
  16. }
  17. }

Chodzi o to by niższa ranga nie mogła banować wyższej (banowany użytkownik - $nick, użytkownik banujący - $name). Moje próby nie przynoszą rezultatu - albo skrypt nie reaguje na komende "/ban" albo się wysypuje. Proszę o pomoc w modyfikacji tego skryptu. Pozdrawiam.
Cysiaczek
Tu jest za mało informacji aby Ci pomóc.
Pokaż co robiłeś, jakie błędy wyskakiwały i definicje funkcji nick() oraz name()
Przekazujesz do nich dokładnie tę samą wartość, to jak niby ma ten warunek być spełniony?
  1. if (name($gg_range) > nick($gg_range) {}
tomaszxp
Funkcji nick() oraz name() jako takich zadeklarowanych nie mam. Zaznaczam że to nie jest mój skrypt (jedynie go przerabiam) jak i to dopiero początek mojej przygody z PHP. Stworzyłem coś takiego:
  1. if($gg_range == "7" || $gg_range == "6" || $gg_range == "5" || $gg_range == "4") {
  2. if($msg[0] == "/ban" && isset ($msg[1]) && $user_is_online == 1) {
  3. for($i=1; $i <= count($msg[1]); $i++) $nick .= "".$msg[$i];
  4. $query = "SELECT name FROM czatgg_base WHERE number='$from'";
  5. $query = mysql_query($query);
  6. $name = @mysql_result($query, 0, 'name');
  7. $nick = trim($nick);
  8. $q = "SELECT number FROM czatgg_base WHERE name= '$nick'";
  9. $q = mysql_query($q);
  10. $number = mysql_result($q, 0, 'number');
  11. $ranga1 = $nick;
  12. $nick = $gg_range;
  13. $ranga2 = $name;
  14. $name = $gg_range;
  15. if ($ranga2 > $ranga1) {
  16. $number = mysql_result($q, 0, 'number');
  17. $name = @mysql_result($query, 0, 'name');
  18. ban_add ($number);
  19. user_online_del ($number);
  20. gg_spam($codeBotNumber, $codeBotLogin, $codeBotPassford, $number, "##CzatGG: $nick! Dostales(as) bana! od $name Powod: $msg[2] $msg[3] $msg[4] $msg[5] $msg[6] $msg[7] $msg[8] $msg[9] $msg[10] $msg[11] $msg[12] $msg[13] $msg[14] $msg[15] $msg[16] $msg[17] $msg[18] $msg[19] $msg[20] $msg[21]");
  21. gg_say($codeBotNumber, $codeBotLogin, $codeBotPassford, $number, "##CzatGG: $nick dostal(a) bana od $name Powod: $msg[2] $msg[3] $msg[4] $msg[5] $msg[6] $msg[7] $msg[8] $msg[9] $msg[10] $msg[11] $msg[12] $msg[13] $msg[14] $msg[15] $msg[16] $msg[17] $msg[18] $msg[19] $msg[20] $msg[21]", 1, $codeBotSuperAdmins);
  22. }

Teraz jest prawie ok - niższa ranga nie może zbanować wyższej, wyższa może banować niższą. Jedyny problem jest w tym drugim przypadku. Skrypt zwraca następujący komunikat:
Kod
##CzatGG:  7 dostal(a) bana od Tomek Powod: test

Nie wyświetla nicku osoby zbanowanej tylko range admina, który banował. Jak to poprawić? Wiem że trochę namieszałem closedeyes.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.