Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak Wyłączyć Ostrzeżenie (warning! ....)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
hao
Czy można to zrobić z poziomu skryptu? bez grzebania w pliku php.ini, do któego nie mam dostępu?
hwao
  1. <?php
  2.  
  3.  error_reporting( 0 );
  4.  
  5. ?>

Na poczatku kodu
PMadej
można ale się nie powinno:
  1. <?php
  2. ini_set(&#092;"error_reporting = ... \");
  3. ?>

zamiast kropek ustawiasz typ wyświetlanych błędów, wg wzoru w php.ini
Jojo
Skoro dostajesz warning, to znaczy że coś jest źle ze sktyptem. Nie powinieneś chyba zastanawiać się jak wyłączyć warning, tylko jak to poprawić smile.gif
hao
Cytat
Skoro dostajesz warning, to znaczy że coś jest źle ze sktyptem. Nie powinieneś chyba zastanawiać się jak wyłączyć warning, tylko jak to poprawić 

A właśnie, że to nie takie hop siup. W TYM moim skrypcie działa pewna funkcja doputy, dopóki ISTNIEJE n-ta KOLUMNA w tabeli w bazie mySQL, za pomocą while.
Kiedy nie ma pola to jest warning, ze nie ma pola, ale skrypt sprawdza warunek czy field_name!='' i w razie braku pola przerywa pętlę.
Podobnie jest gdy tworzymy większe tablice (w sensie array), gdzie nazwy zmiennych są generowane dynamicznie. Wiele razy zdażały mi sie ostrzeżenia, że zmienna XXX jest nieustawiona.

Tak czy siak, włąśnie o to chodziło, dzięki za odpowiedź smile.gif))
Bags_Bunny
Cytat(hao @ 2004-06-15 19:54:40)
Wiele razy zdażały mi sie ostrzeżenia, że zmienna XXX jest nieustawiona.

to nie ostrzezenia tylko informacje od parsera (notice)
spenalzo
Można jeszcze np. tak:
  1. <?php
  2.  
  3. if(@funkcja())
  4. ...
  5.  
  6. ?>

wyłączy wyświetlanie bledów w jednej funkcji.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.