Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][MySQL][PHP]Odczyt z bazy MySQL
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
michlo2
Witam. mam gotowe 6 plików w których jest zawarta rejestracja i logowanie. Jest 1 problem w moim edytorze PHP/HTML/CSS jest okno podglądu całej strony, pojawia się w niej okno rejestracji i logowania (Domyślnie baza ustawiona na localhost) kiedy klikam w tym oknie rejestruje wcześniej wpisane dane pojawia się plik (najprawdopodobniej z zarejestrowaną osobą na dysku)Kiedy wrzucam pliki na serwer który obsługuje PHP i ma bazę MySQL (do pliku są wpisane poprawne dane bazy)Dodam, że wszystkie te pliki rejestracji,logowania,bazy danych, instalacji oraz wylogowania wpakowałem w 1 plik a dokładniej index.php. I tu zaczyna się problem okna które pojawiły się na PC-cie nie pojawiają się na serwerze(dokładniej na stronie WWW) I właśnie jak trochę więcej poczytałem to doszedłem do wniosku, że coś się nie zgadza. Czy ktoś mógł by mi opisać od początku jak zainstalować wszystkie skrypty na serwerze. Dodatkowo mogę jeszcze wysłać plik index do wglądu. Pozdrawiam
Ruio
Jakieś błędy się pokazują?
zend
Na początku daj
  1. ini_set('display_errors', 'on');
michlo2
Tak występuje błąd podczas logowania kiedy źle się wpisze dane wyskakuje błąd o treści (wystąpił błąd) JEstem juz tak zamotany ze nei wiem gdzie jaki plik wrzucić, który do index.php a który do folderu z index sad.gif(

Aby wam ułatwić daje link do trony na której jest błąd http://reallifeserwer.cba.pl/ Po prawej strony u doły jest tabela logowania a nad ta tabelą ledwo widoczna rejestracja sad.gif
Zobaczcie sami ten błąd sad.gif(

Wie ktoś może co się dzieje ze skryptem ?
peter13135
moim zdaniem w skrypcie jest coś w stylu:
  1. if(zaloguj($login, $ pass)
  2. {
  3. echo "zalogowano";
  4. }
  5. else
  6. {
  7. echo "wystąpił błąd";
  8. }

Najprawdopodobniej dane do bazy nie są prawidłowe.
Nie wiem jak moglibyśmy Ci pomóc, bo wydaje mi się, że masz zerową wiedzę o PHP, więc w grę wchodzi raczej zrobienie Ci skryptu, a nie pomoc. Taki temat moim zdaniem nadaje się do działu giełda.
Wrzuć spakowany skrypt na jakiś serwer, podlinkuj go tutaj i może ktoś Ci pomoże ;]
hyhyhy
Taki sam błąd jak logowanie wywala rejestracja, też stawiam na problem z bazą.
michlo2
Cytat(peter13135 @ 28.07.2011, 22:01:41 ) *
moim zdaniem w skrypcie jest coś w stylu:
  1. if(zaloguj($login, $ pass)
  2. {
  3. echo "zalogowano";
  4. }
  5. else
  6. {
  7. echo "wystąpił błąd";
  8. }

Najprawdopodobniej dane do bazy nie są prawidłowe.
Nie wiem jak moglibyśmy Ci pomóc, bo wydaje mi się, że masz zerową wiedzę o PHP, więc w grę wchodzi raczej zrobienie Ci skryptu, a nie pomoc. Taki temat moim zdaniem nadaje się do działu giełda.
Wrzuć spakowany skrypt na jakiś serwer, podlinkuj go tutaj i może ktoś Ci pomoże ;]

Mam wiedzę podstawową. Też miałem zastrzeżenia do bazy jest ona napisana w stylu
  1. <?
  2. $host="mysql.cba.pl";
  3. $db_user="USER";
  4. $db_password="HASLO";
  5. $database="reallifeserwer_cba_pl";
  6. mysql_connect($host,$db_user,$db_password);
  7. mysql_select_db($database)
  8. ?>

Ale coś mi nie pasuje w tej bazie sad.gif
peter13135
  1. mysql_connect($host,$db_user,$db_password);[/ph]
  2. zamień tę linijkę kodu na :
  3.  
  4.  
  5.  
  6. [php]if (!mysql_connect($host,$db_user,$db_password)) {
  7. die('Could not connect: ' . mysql_error());
  8. }

//skopiowane z manuala ;]

jeśli będziesz miał komunikat zaczynający się od "Could not connect:" to znaczy że masz złe dane do bazy i muisisz zmienić na prawidłowe.

czy poniższe linijki kodu są żywcem skopiowane z Twojego skryptu, czy zmieniłeś dane, żebyśmy ich po prostu nie widzieli ? Jeśli to pierwsze, to nic dziwnego, że nie działa.
$db_user="USER";
$db_password="HASLO";
michlo2
Dane zmieniłem żeby ich nikt nie widział smile.gif

Cytat(peter13135 @ 29.07.2011, 23:21:51 ) *
  1. mysql_connect($host,$db_user,$db_password);[/ph]
  2. zamień tę linijkę kodu na :
  3.  
  4.  
  5.  
  6. [php]if (!mysql_connect($host,$db_user,$db_password)) {
  7. die('Could not connect: ' . mysql_error());
  8. }

//skopiowane z manuala ;]

jeśli będziesz miał komunikat zaczynający się od "Could not connect:" to znaczy że masz złe dane do bazy i muisisz zmienić na prawidłowe.

czy poniższe linijki kodu są żywcem skopiowane z Twojego skryptu, czy zmieniłeś dane, żebyśmy ich po prostu nie widzieli ? Jeśli to pierwsze, to nic dziwnego, że nie działa.
$db_user="USER";
$db_password="HASLO";

Niestety nadal wyświetla się komunikat(Wystąpił błąd) moim zdaniem powinno wszystko już być dobrze ohno-smiley.gif

Czy jest możliwe że skrypty loginu i rejestracji nie pasują do bazy ?
mortus
Cytat(michlo2 @ 28.07.2011, 18:01:05 ) *
Dodam, że wszystkie te pliki rejestracji,logowania,bazy danych, instalacji oraz wylogowania wpakowałem w 1 plik a dokładniej index.php.

Jeśli miałeś 6 plików, to 6 plików powinieneś był przenieść na serwer. Później należało się połączyć z serwerem mysql (dane do połączenia, czy nawet phpmyadmina z pewnością otrzymałeś) i "wgrać" dane z lokalnego systemu baz danych.
michlo2
Cytat(mortus @ 30.07.2011, 08:41:50 ) *
Jeśli miałeś 6 plików, to 6 plików powinieneś był przenieść na serwer. Później należało się połączyć z serwerem mysql (dane do połączenia, czy nawet phpmyadmina z pewnością otrzymałeś) i "wgrać" dane z lokalnego systemu baz danych.

Kiedy chce to wrzucić do MYSQ: wyskakuje taki błąd

1. ERROR: Nieznany znak przestankowy @ 1
  2. STR: <?
  3. SQL: <?
  4. define('DB_HOST','mysql.cba.pl');<?
  5. define('DB_HOST','mysql.cba.pl');<?
  6. define('DB_HOST','mysql.cba.pl');<?
  7. define('DB_HOST','mysql.cba.pl');<?
  8. define('DB_HOST','mysql.cba.pl');<?
  9. define('DB_HOST','mysql.cba.pl');<?
  10. define('DB_HOST','mysql.cba.pl');
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.