Weles
1.08.2011, 13:03:42
Witam.
Pisałem już w poprzednim temacie że szukałem rozwiązania wyskakującego okienka na danej stronie, pomógł mi pewien pan mówiąc że będzie to opcja dialog() w jQuery. Tak też zrobiłem, wszystko działa świetnie, ale mam jeszcze jeden problem - Mianowicie: Dałem stronę do tego okienka (w iframe), lecz strona w okienku ma takie same sesje jak strona główna, i mieszają się sesje niesamowicie. Czy dałoby rade jakoś tę opcję dialog zmodyfikować, aby dopiero po naciśnięciu linku się pojawiało okienko?
Ponieważ obecnie strona w tym okienku ładuje się nawet gdy nie klika się w link do okna. Jest jakby ukryta, ale się wczytuje za każdym razem nawet jeśli nie kliknę w nie. Jako że umiem CSS i HTML, to pozmieniałem sobie jedynie wygląd tego okienka i inne do moich potrzeb, ale tego rozwiązać nie umiem. Zapewne na 90% jest to jakieś rozwiązanie w php ale nie mam żadnego pomysłu ;|
Dziękuję z góry za pomoc.
Pozdrawiam.
Ustawiasz URL na pustą stronę i callbackiem - w ostatniej chwili - zmieniasz URL na właściwy dla iframe'a.
kudlatypawelek
1.08.2011, 14:09:19
możesz też użyć jqModal i po kliknięciu w link AJAXem ładować kontent.
Weles
1.08.2011, 14:10:38
@erix:
Nie rozumiem za bardzo tego co napisałeś :/
@kudlatypawelek:
Ponoć jqModal jest zazwyczaj blokowany przez większość przeglądarek.
kudlatypawelek
1.08.2011, 14:16:17
Używałem go dość dawno i wtedy działał bez zarzutów; może od tamtego czasu coś się zmieniło?
Weles
1.08.2011, 14:18:05
Kiedyś próbowałem wykorzystać, i Firefox albo IE (albo i oba) blokowały.
Cytat
Nie rozumiem za bardzo tego co napisałeś :/
ok, wiesz jak wygląda dokumentacja do jQuery UI?
Weles
1.08.2011, 14:49:50
Jakoś ogarnąłem, dzięki za pomoc, można zamknąć temat.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.