Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][PHP]Facebook connect i mod_rewrite
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
barlot
Witam,

mam taki problem... chcę połączyć autoryzację na stronie z facebookiem - na stronie działa mod_rewrite przez co mam linki typu www.strona.pl/news,ala_ma_kota - gdy jestem na stronie głównej logowanie przez facebooka działa bez problemu, gorzej jest gdy wejdę w jakiegoś newsa, wtedy logowanie nie działa. Doszedłem do wniosku, że to przez podwójny znak "?", ponieważ link www.strona.pl/news,ala_ma_kota przekazuje już jeden parametr, natomiast facebook dorzuca następne code oraz state po drugim znaku "?". Jak sobie z tym poradzić?

Pozdrawiam
barlot
buliq
Daj przykład htaccess i link od facebooka z ?

Znak ? może występować setki razy, liczy się tylko ten 1 więc nie powinno mieć to znaczenia. Sprawdź jakie dane otrzymujesz (razem z danymi od facebooka powinieneś mieć 3 parametry tak?)
barlot
htaccess:

RewriteRule ^news,(.*),(.*)$ index.php?id=news&nr=$2 [L]

fb:

?code=xxx&state=zzz

Otrzymuję 2 parametry, tak jak pisałem wcześniej... link zwrotny jaki otrzymuję wygląda tak: http://mojastrona.pl/news,ala_ma_kota,1?co...x&state=zzz - oczywiście xxx i zzz są podstawione zamiast ciągów znaków z FB.
erix
[APACHE] pobierz, plaintext
  1. [QSA]
[APACHE] pobierz, plaintext
buliq
Dodaj do htaccess:

RewriteRule ^news,(.*),(.*)?code=(.*)&state=(.*)$ index.php?id=news&nr=$2&code=$3&state=$4 [L]

lub

RewriteRule ^news,(.*),(.*)\?code=(.*)&state=(.*)$ index.php?id=news&nr=$2&code=$3&state=$4 [L]

Jedno się wykrzaczy, nie pamiętam czy ? to znak specjalny i czy poprzedzenie go \? załatwia sprawę smile.gif
barlot
Dzięki za odp. QSA załatwiło sprawę smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.