Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]Ikona koło URL ale innymm sposoblem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Aśka
Jak zrobic zeby na kazdej stronie byla ta ikona kolo url - bo np jak otwieram zdjecie w przegladarce - tam tam nie ma takiej ikony i nie moge w to ingerowac. Jak dpisac ikone do kazdego pliku ?
buliq
favicon?

1. <link rel="shortcut icon" href="favicon.ico" type="image/x-icon" />

wygenerujesz sobie favicona np: tutaj
Aśka
nie, nie o to mi chodzi - niby jak twoim zdaniem wkleic to do zdjecia ? chodzi o dodanie tej ikony do wszystkich zdjec ! (ktore beda otwarte w przegladarce)
buliq
A to powodzeni smile.gif. Rozbierz przeglądarkę na części pierwsze( o ile masz źródła), odszukaj ikony domyślnej i ją podmień, lub przeglądaj katalogi z plikami przeglądarki może znajdziesz gdzieś tą ikonę domyślna smile.gif

Jednym słowem nie wykonalne lub nie warte zachodu. A co ci się nie podoba w domyślnej ikonce? smile.gif
thek
nie wiem czy o to Ci chodzi, ale chyba tzw watermark, znak wodny?
modern-web
Dla zwykłego śmiertelnika jest to niewykonalne, zgadzam się z kolegą powyżej.
Przeglądarka czyta pliki HTML (lub z pomocą parsera także PHP/asp/etc...) i czerpie z nich ewentualną konfigurację. Jeżeli plikiem jest grafika, przeglądarka nie ma jak odczytać konfiguracji, więc stosuje domyślną -> NULL

Pozdrawiam.
thek
Modern-web... a gdyby tak zakombinować z...
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
to można by tutaj nieco namieszać smile.gif
erix
Cytat
Rozbierz przeglądarkę na części pierwsze( o ile masz źródła), odszukaj ikony domyślnej i ją podmień, lub przeglądaj katalogi z plikami przeglądarki może znajdziesz gdzieś tą ikonę domyślna

A po co? Wystarczy stworzyć plik favicon.ico w głównym katalogu, a przeglądarka już sobie sama poradzi.
buliq
Widocznie moje sobie nie radzą sad.gif Ani chrome ani mozilla ani opera(ta to chociaż robi favicon z aktualnego zdjęcia smile.gif)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.