Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]1 funkcja dziennie na jeden komputer.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
-Ja-
Witam!

Chciałbym zrobić system 'karmienia' zwierzątka w grze. Chciałbym, aby z jednego komputera można było nakarmić je 1 raz dziennie. Niestety nie wiem, jakie dane mam pozyskiwać, żeby to zrobić. Nie chcę przez IP bo często jest tak, że w jednym bloku/mieszkaniu/domu jest ono dzielone między lokatorów.

Macie jakieś pomysły?

Pozdrawiam.
peter13135
system autoryzacji (konta)
-Ja-
Cytat(peter13135 @ 18.08.2011, 22:41:52 ) *
system autoryzacji (konta)

To nie była pomocna odpowiedź. Pytanie brzmi "Jakie dane mam pozyskiwać". To co ty napisałeś, to tylko nazwa wink.gif
sadistic_son
To co kolega napisał powinno Ci wystarczyć. Ale jeśli nie wystarcza to rozszerzając jego odpowiedź... pozyskiwać powinieneś login użytkownika i jego hasło.
-Ja-
Gdybym chciał tak zrobić, na pewno nie zaśmiecałbym forum głupimi postami wink.gif

Chodzi o to, że to ma być również dla niezalogowanych.
-Ja-
niezarejestrowanych*
potreb
Flash cookie, a tak naprawde adres email i aktywacja glosu poprzez link w emailu jak nie chcesz poprzez login i haslo
-Ja-
Cytat(potreb @ 18.08.2011, 23:22:07 ) *
Flash cookie, a tak naprawde adres email i aktywacja glosu poprzez link w emailu jak nie chcesz poprzez login i haslo

Mówię przecież, że chcę, aby to było dla każdego człowieka, a nie tylko zarejestrowanego.
drozdii07
Czytasz ty wgl. te posty ? Gosciu podaje maila ty mu tam wysylasz link.. jak kliknie w niego to karmisz.. proste
-ja-
Nie będzie to zbyt wygodne. To ma być coś w stylu poleceń na glitery.pl i karmienia na dawnej grze 'Pożeracze mysich udek'.
drozdii07
Teraz to pocisnąłeś wink.gif Myślisz, że ja jako chłopak osobiście miałem kiedyś konto na Gliterach ? wink.gif Zapytam siostry moze ona coś wie nt. a na następny raz napisz konkretnie jak to jest w tamtej grze ;]
-Ja-
Też jestem chłopakiem i też nie mam konta na gliterach. Dziwi mnie, jak uchroniłeś się od linków, które rzekomo prowadzą do czegoś ciekawego, a są przekierowaniem do gliterów wink.gif. Chodzi o to, żeby nie trzeba było się logować/rejestrować ani nic podawać, żeby dać jeść jajku. Po prostu klika się w link i już. wink.gif.
wbm
myśle, że najłatwiej przez zwykłe cookie w javascripcie. Dać jakis przycisk "nakarm" i pod niego zrobić obsługe zdarzenia onClick odpowiednią funkcją, która ustawi ciastka
-Ja-
Wystarczy wtedy usunąć ciasteczka z przeglądarki i karmić je do woli, a po godzinie mieć wszystkie kury i najwyższy level. Nie, dziękuję. wink.gif
drozdii07
No to Flash Cookie jak już ktoś mówił wink.gif
wbm
no racja, że można usunąć cookie, jakkolwiek flashowe cookie też można łatwo usunąć. Na pewno jednak mniej osób o tym wie (pewnie duża grupa osób nawet nie wie o istnieniu tych flashowych, wiec co dopiero o ich usuwaniu:-)
-Ja-
Wolałbym, żeby nie dało się oszukać systemu.
rozum
Tutaj masz odpowiedź:
http://www.google.pl/search?q=google+jak+n...lient=firefox-a

O flash cookie mało kto wie i jak je usunąć. Nie ma rozwiązania 100% i się z tym pogódź. A jak uważasz że ktoś ci poda 100% dobre rozwiązanie to możesz sobie powiedzieć że wygrałeś 100 milionów smile.gif
Cysiaczek
Nie da się inaczej
Cookie + IP to jedyne możliwości. Jeśli okazałoby się, że da się uzyskać więcej informacji jednoznacznie identyfikujących mój komputer, prawdopodobnie pozwałbym twórcę takiej technologii.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.