Nurtuje mnie jedna rzecz w php i mysql. Od razu zobrazuje sprawę:
if($_GET['rating'] == 'add') { @mysql_query("INSERT INTO comxment_log (commentID, userID, type) VALUES ('$postID', '$userID', '1')"); showMessage('postRateAddSucces', 'green'); } elseif($_GET['rating'] == 'sub') { @mysql_query("INSERT INTO comment_log (commentID, userID, type) VALUES ('$postID', '$userID', '0')"); showMessage('postRateSubSucces', 'green'); }
Nie wiem, czy przed zwróceniem komunikatu przez funkcję showMessage() przypisać zapytania do zmiennych i sprawdzać w if() czy mają wartości true.
if($_GET['rating'] == 'add') { $queryB = @mysql_query("INSERT INTO comxment_log (commentID, userID, type) VALUES ('$postID', '$userID', '1')"); ($queryA && $queryB) ? showMessage('postRateAddSucces', 'green') : showMessage('FAAAAAIL', 'green'); } elseif($_GET['rating'] == 'sub') { $queryB = @mysql_query("INSERT INTO comment_log (commentID, userID, type) VALUES ('$postID', '$userID', '0')"); ($queryA && $queryB) ? showMessage('postRateSubSucces', 'green') : showMessage('FAAAAAIL', 'green'); }
Ma to jakiś w ogóle sens? Jak to jest z tymi zapytaniami, jeśli poprawnie sformowałem obydwa zapytania to jest jakaś szansa, że tylko jedno z nich mi się wykona? Rzecz jasna potrzebuje obydwóch.
Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi