Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] wyświetla mi na stronie "; ?>
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
greggg
Jak w tytule..

W kodzie mam zwykłe

1. <? php
  2. echo "Tekst";
  3.  
  4. ?>

A na stronie po Tekście wyświetla mi "; ?>

Jak to usunąć?

Nie znalazłem podobnego tematu więc pewnie niewiele osób ma problem juz na samym początku przy zwykłym wyświetleniu tekstu ...

Pozdrawiam
marekge
Tutaj nie może być spacji:
  1. <?php
greggg
Nie o to tu chodziło wink.gif
Akurat spacja przez przypadek wkradła się do mojego posta.
Mam taki prosty kod jak w pierwszym poscie i jak spradzam w eclipsie jak wygląda moja strona to wszystko jest ok. Natomiast gdy odpalam ją w operze lub firefoxie to już widze te znaczki "; ?>

Ktoś ma jakiś pomysł?
lobopol
Czy masz włączony serwer i czy dobrze kierujesz link do skryptu? W jaki adres wchodzisz?
greggg
Mam włączony xampp, pliki mam w folderze htdocs.
I jęśli testuje czy działa w eclipse podając link do tego pliku to działa normalnie. Natomiast jeśli włącze ten plik operą lub firefoxem to właśnie pokazuje się to "; ?>
Odinstalowałem wampserver i zainstalowałem xampp żeby sprawdzić czy w tym problem... może trzeba coś tam skonfigurować tylko nie wiem co ? bo mam wszystko ustawione tak jak jest tam automatycznie dane.
Daiquiri
No bo "włączając" go poprzez przeglądarkę musisz również wpisać adres http://localhost/itd, a nie adres z dysku.
greggg
Dzięki za pomoc. Mam nadzieje, że jeśli założe tu jeszcze kiedyś następny temat to z sensowniejszym problemem...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.