Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Symfony]Embedded forms - problem z savem
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
kudlatypawelek
Witam !

Robię sobie formularz w panelu admina dotyczący zamówienia. Z zamówieniem złączone są dwa formularze embedded - osoba i wyposażenie. Formularze embedded są początkowo poukrywane (oprócz jednego). W momencie save'a przekazywane są wartości uzupełnionych pól i pola puste. Mam odpowiednie validatory, bind, etc ale w processForm wciąż widzę, że wiszą puste obiekty osoby i wyposażenia - a niby tablica pól pokzauje jedynie wartości form pouzupełnianych. W związku z tym, że wiszą mi puste obiekty cały save się wywala:

Unable to execute INSERT statement [INSERT INTO `order_equipment` (`ID`,`ORDER_ID`) VALUES (tongue.gif1,tongue.gif2)] [wrapped: SQLSTATE[23000]: Integrity constraint violation: 1452 Cannot add or update a child row: a foreign key constraint fails (`#####`.`order_equipment`, CONSTRAINT `order_equipment_FK_3` FOREIGN KEY (`person_id`) REFERENCES `order_person` (`id`))]

Dodam, że bazuję na http://www.symfony-project.org/more-with-s...-Advanced-Forms

Pozdrawiam
m44
Najlepiej pokaż całą klasę formularza. Miałem podobny problem ale wystarczyło trochę zmodyfikować metodę saveEmbeddedForms.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.