Witam,
próbuję zrobić niewielką stronę/skrypt, która będzie umożliwiała napisanie artykułu i wrzucenie obrazka na serwer lub wybranie już istniejącego obrazka z serwera i przypisanie go do artykułu (tutaj najlepszym rozwiązaniem jakie mi przyszło do głowy jest CKfinder, chociaż nie mam z tym skryptem wiele doświadczenia). Następnie ten obrazek będzie wyświetlany na jakiejś stronie głównej przy wybranym artykule (do każdego artykułu będzie przypisany jakiś obrazek).
Nie wiem jednak za bardzo jak zrealizować to zapamiętywanie jaki obrazek odpowiada jakiemu artykułowi oraz odpowiednie wyświetlanie go ?
Jak na razie wymyśliłem, żeby plik jako nazwę dostawał jakiś timestamp i ten timestamp był zapisywany w bazie danych, a potem jakoś w artykule pobierać z bazy nazwę i wczytywać plik z serwera.
Tylko nie do końca wiem jak połączyć wrzucenie pliku przez CKfinder z wpisem do bazy. Uparłem się na CKfinder, bo dzięki niemu można też łatwo przeglądać folder z już wrzuconymi obrazkami z poziomu prymitywnego CMS'a.
Jeśli ktoś ma jakiś pomysł jak się za to zabrać lub widzi inne, lepsze rozwiązanie problemu to bardzo chętnie go wysłucham.