Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] polskie znaki w php designer 7
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Rajan
Witam, mam mały problem wiem, że takie tematy już były, ale nie pomogły mi niestety. Otóż używam php designera 7 i gdy piszę kod z polskimi znakami pojawiaj± mi się krzaczki (zupełnie takie jak w pliku fizycznym zapisanym jako windows-1250, który zawiera element meta kodu iso-8859-2(nie wiem co z tym zrobić ;/). Próbowałem zmieniać w narzędzia->preferencje, mam zaznaczone w ansi: iso-8859-2 Central European oraz w elemencie html: "<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="pl" lang="pl">", próbowałem jeszcze korzystać z atrybutów lang i xml:lang w akapitach, ale to samo krzaczki.
Za pomoc z góry dziękuje.
by_ikar
To nie jest problem z edytorem, tylko z kodowaniem plików. Najlepiej jeżeli możesz to spakuj w jakim¶ archiwum (zip/rar/gzip itp) ten plik, wrzuć go na jaki¶ hosting (np darmowy) i podaj link. W lewym dolnym rogu programu masz informację jakie kodowanie ma aktualny dokument.
Rjan
A i wszystko jasne.... wystarczyło w lewym dolnym rogu zmienić kodowanie pliku dzięki wielkie temat do zamknięcia haha.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawarto¶ci. Aby zobaczyć pełn± wersję z większ± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.