Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS]Składanie strony z pociętych grafik
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bor1904
Witam,
Zawsze robiłęm strony z gotowego templata ale dzis postanowiłem stworzyć sobie większość strony w PS , pociąć to na kilka elementów i poskładać w div'ach z odpowiednimi marginami.

Okazało sie że jest ogromny problem. Po powiekszeniu choć o jeden stopień strony wszystko sie rozjeżdża i każda przeglądarka inaczej rozmieszcza - dosłownie o 2-3 piksele w pionie czy poziomie :/

skąd to wynika i jak sobie z tym radzićquestionmark.gif?

pozdrawiam
croc
Przeczytaj jakiś tutorial dotyczący składania layoutów z div-ów. Co masz na myśli pisząc, że rozjeżdża się przy powiększaniu? Powiększasz strony? tongue.gif
bor1904
Chodzi mi mo powiekszanie strony takie jak np uzyskuje sie ctrl + scrolllll .

Jak mam dopasowane wszystki od żyletki to przy powiekszaniu elementy przesówają sie względem siebie o 1-2mm w każdym z kierunków :/
lukashid
Niektóre elementy będą Ci się przesuwać przy zmiane rozdzielczości.Margin to margines czyli odległość od jakiegoś innego elementu.Przy zmianie rozdzielczości pierwszy element przesunie się ,drugi o margines od niego. Ja sam w takich przypadkach używam position:absolute.Poczytaj sobie na tej stronie.Powinno Ci troche pomóc
http://www.kurshtml.edu.pl/css/pozycjonowanie.html
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.