Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS][PHP]Automatyczna wysokość div-a
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
gadhet
Witam,

Chciałbym zrobić na tej stronie: http://www.historie-sukcesu.pl/index.php?show=3 coś takiego , że dodane kolejne artykuły są wyświetlane w divie którego wysokość zmienia się automatycznie a nie tak jak mam teraz ustawioną na 150px, gdyż nie zawsze mieści się tekst dorzucony i rozjeżdża się, można to zaobserwować w artykule o braciach Koral. Czy ktoś mógłby mi pomóc?

Próbowałem height: auto; ale nie działa sad.gif

PS. Proszę nie zwracać na złe kodowanie bo jestem w trakcie poprawiania smile.gif.
seba123
Dla div.lista_txt daj display: inline; oraz usuń float:left;

A dla div.lista_int zamiast height:150px; daj min-height:150px;
gargamel
min-height niestety nie wszędzie jeszcze zadziała prawidłowo...

Proponuję w ogóle zrezygnować z definiowania wysokości - wtedy będzie automatyczna smile.gif
A co do wysokości minimalnej, to można ją osiągnąć wykorzystując obrazki po lewej. Pakować je w div-y o odpowiednich rozmiarach - padding-ach, margin-ach.

Swoją drogą... Ciekawy pomysł na stronę, warto dopracować np grafikę.. smile.gif
gadhet
dzieki seba123, moze wszedzie nie zadziala ale narazie jest ok.

@Gargamel: dzięki za pochwałę wink.gif wiem, że trzeba dopracować a czasu brak niestety sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.