Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Jak to dodac do przycisku
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
pkania128
witam,
mam formularz ktory wyswietla mi sume dwoch zmiennych

chcialbym ta sume "wlozyc" do przycisku ktory doda ją do koszyka

kod wyglada tak

1.  
  2. print $c = $_POST['cena_A'] + $_POST['cena_B'];
  3.  
  4. <form name=\"cartform\" action=\".....\" method=\"post\" target=\"paygwcart\">
  5. <input type=\"hidden\" name=\"cart_id\" value=\"1111\">
  6. <input type=\"hidden\" name=\"item_name\" value=\"do zaplaty\">
  7. <input type=\"hidden\" name=\"price\" value=\"";print $c = $_POST['cena_A'] + $_POST['cena_B'];"\">
  8. <input type=\"image\" src=\"..../add.gif\" value=\"Dodaj do koszyka\" alt=\"Dodaj do koszyka\" title=\"Dodaj do koszyka\" onClick=\"window.open('','paygwcart','width=800,height=500,scrollbars,location,resizable,status').focus();\">
  9. </form>";
  10.  

formularz poprawnie wyswietla mi sume
print $c = $_POST['cena_A'] + $_POST['cena_B'];
natomiast nie widac przycisku

normalnie działa gdy jest "recznie" wpisane np:
... value=\"500"\ ...
a chciałbym aby w miejscu value=\"500"\ byla suma cena_A + cena_B

czy się da? co zle robię?
z gory dzieki za pomoc
gorden
średnikiem ; kończysz instrukcję. zrobiłeś to w przypadku echo, po czym od razu wywołałeś print. Zakończyłeś go średnikiem, a zaraz po nim dałeś kolejny string. Ale co to za string? Tutaj też musi być echo. A dla uproszczenia:

1. echo $c = $_POST['cena_A'] + $_POST['cena_B']; //$c jest juz zdeklarowane, nie musisz robic tego samego nizej
  2.  
  3. <form name=\"cartform\" action=\".....\" method=\"post\" target=\"paygwcart\">
  4. <input type=\"hidden\" name=\"cart_id\" value=\"1111\">
  5. <input type=\"hidden\" name=\"item_name\" value=\"do zaplaty\">
  6. <input type=\"hidden\" name=\"price\" value=\"".$c."\">
  7. <input type=\"image\" src=\"..../add.gif\" value=\"Dodaj do koszyka\" alt=\"Dodaj do koszyka\" title=\"Dodaj do koszyka\" onClick=\"window.open('','paygwcart','width=800,height=500,scrollbars,location,resizable,status').focus();\">
  8. </form>";

poczytaj o echo oraz operatorach
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.