Zakładając że mam stronę z artykułami
i jest includowany plik newsy.php w pliku index.php
Plik news php zawiera listę artykułów i w linku wysyłam wartości metodą $_GET do index
Krótka treść i przycisk "czytaj więcej"
link wygląda tak
<? echo '<a href="index.php?dzial=newsy&open=ok&id_art='.$wiersz['id_art'].'&title='.$wiersz['title_art'].'&keywords='.$wiersz['kluczowe_seo'].'&description='.$wiersz['opis_seo'].'"><b>...wiecej</b></a>'; ?></p></a>
Z bazy są pobierane - tytuł strony, kluczowe, opis i wysyłane do index.php
Dzięki temu kiedy ktoś kliknie w Poleć na fb, gg, itd wysyła link dokładnie tej strony a także opis, tytuł również tego artykułu.
Wszystko dobrze ale czy pod kątem przeglądarki te rozwiązanie jest dobre ?
<html> <head> <title><?php if (!$_GET['title']) { } else { } ?></title> <meta name="keywords" content="<?php if (!$_GET['keywords']) { } else { } ?>" /> <meta name="description" content="<?php if (!$_GET['description']) { } else { } ?>" /> </head>
Kolejna kwestia kiedy mam postrony które są wyświetlane za pomocą swich-case
switch ($_GET['parentq']) { case "kontakt": include "includes/kontakt.php"; break; case "test": include "includes/test1.php"; break; ........................
Jak to zrobić też wysyłać wartości - tytuł, kluczowe, opis jak wyżej czy na sztywno wpisać w plikach
np
serwis.php
kontakt.php
itd
a co jeśli
plik index.php ma wypełnione wartości - tytuł, kluczowe, opis i includuję tu jeszcze np serwis który również ma wypełnione na sztywno te wartości.
Proszę o jakąś poradę jakie rozwiązanie jest dopbre bądź link do jakiegoś szablonu który to obrazuję.
Pozdrawiam