Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP] Załączniki w treści
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
potreb
Witam, mam pytanie odnośnie zapisywanie informacji o załącznikach przypisanych do treści. Mam tabele news a w niej kolumnę file typy text. Zapisuje tablicę z informacjami odnośnie plików, zdjęć przypisanych do treści jako zserializowana tablica. Chciałem to zrobić na postać xml, tylko nie wiem jaka metoda jest lepsza. Jaką wy stosujecie u siebie. Dane o plikach raczej w oddzielnej tabeli nie będę trzymał, bo to nie ma sensu. Jedynie dane jakie trzymam to te które zostały w filemanagerze wgrane na serwer.
nospor
Cytat
Dane o plikach raczej w oddzielnej tabeli nie będę trzymał, bo to nie ma sensu.
Czemu to nie ma sensu?
potreb
Poprzednio tak robiłem i ze względu na optymalne zapytania do bazy to z tego zrezygnowałem, może dlatego że wzorowałem się budową innego oprogramowania. Zresztą nie wiem czy głupio nie postąpiłem. Bardziej zastanawiałem się nad tym, że gdy zrobię wersjonowanie treści to będę miał problemy z aktualizacją większej ilości załączników. Chcę wiedzieć, która metoda jest dobra?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.