teraz jezeli haslo jest poprawne to zalaczony jest plik zalogowany.html, ktory sklada sie z 3 ramek. Jedna z tych ramek jest plikie php ktora potrzebuje zmiennej $nick aby poprawnie dzialala... niestety zmienna nie jest przekazywana. Nie wiem dlaczego. Nie wiem czy zle zadeklarowalem sesje czy co sie stalo... niestety nie kombinowalem z tym bo na sesjach wogole sie nie znam i nie mam pojecia nawet jak to inaczej zrobic. Oto kod pliku zalogowany.html:
<?php $db=mysql_pconnect (\"localhost\", \"ertai_gra\", \"gra\") or die ('I cannot connect to the database because: '. mysql_error()); $zapytanie=\"select haslo from Daymio where nick='$nick'\"; $HTTP_SESSION_VARSC['nick']= $nick; if ($wiersz[0] == $haslo) { include('zalogowany.html'); } ?>
Oto kod pliku statystyki.php :
<htm> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250"> </head> <frameset framespacing=0 frameborder=0 border=0 cols="19%,1*"> <frame name=Ramka2 style='mso-linked-frame:auto' src="menu.html"> <frameset rows="14%,1*"> <frame name=Ramka4 style='mso-linked-frame:auto' scrolling=no src="statystyki.php"> <frame name=Ramka1 style='mso-linked-frame:auto' scrolling=no src="glowna.html"> </frameset> <noframes> <body lang=PL style='tab-interval:35.4pt'> <div class=Section1> <p class=MsoNormal>Na tej stronie są używane ramki, ale przeglądarka ich nie obsługuje.</p> </div> </body> </noframes> </frameset> </html>
<?php $db=mysql_pconnect (\"localhost\", \"ertai_gra\", \"gra\") or die ('I cannot connect to the database because: '. mysql_error()); $zapytanie=\"select zloto from Daymio where nick='$nick'\"; $zapytanie=\"select honor from Daymio where nick='$nick'\"; $zapytanie=\"select ludnosc_wolna from Daymio where nick='$nick'\"; $zapytanie=\"select liczba_domow from Daymio where nick='$nick'\"; $zapytanie=\"select sila_tymczasowa from Daymio where nick='$nick'\"; ?>
Nie wiem czy jest mozliwe aby ta zmienna $nick zostala wogole przekazana. W kazdym razie blad jaki sie wyswietla jest nastepujacy: Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/ertai/public_html/GRA/statystyki.php:2) in /home/ertai/public_html/GRA/statystyki.php on line 3
Jezeli ktos chce zobaczyc to na zywo