Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]Zmiana adresów w podstronach
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
piotrek_ma_problem
Witam mam taką zagwostkę na kilku podstronach z racji tego, że stronka była próbowana na serwerze dodane było /newweb teraz nowa strona zastąpi starą muszę podmienić w każdej stronce linki.
Aby uniknąć tego w przyszłości ustawiłem adresik jako
  1. $serv['serv_name'] =www.s.com

Jakiej metody używacie wy aby było najprościej, czy istnieje program który wyszukuje w kilkudziesięciu plikach na raz np. funkcja podobna w notepad ++
znajdź i zamień.
Z góry dzięki za pomoc
xxdrago
Użyj właśnie notepad ++ smile.gif
piotrooo89
jak korzystasz z linuxowych systemów możesz użyć polecenia sed.
piotrek_ma_problem
Tylko że notepad++ nie sprawdzi na serwerze pliki trzeba skopiować na dysk sprawdzić i zmienić i spowrotem wysłać.
prowseed
Jak masz dreamweaver'a, to tam mozesz to zamienic (co prawda plik sciagasz na dysk anyway, ale masz bezposrednie polaczenie ftp i wszystko jest robione w locie, a plik od razu po zapisaniu aktualizuje sie na serwerze), albo napisac sobie parser prosty, ktory przleci przez wszystkie pliki tekstowe i usunie "/newweb" gdzie tylko go znajdzie : ) Przy okazji, nie wiem jak to by mialo wygladac, ale moze .htaccess cos pomoze?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.