Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: zmiana NS domeny
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
nmts
Domenę z miejsca zakupu przeniosłem na swój VPS i wszystko gra, teraz z mojego serwera chce przenieść domenę na parking i nie mam pojęcia dlaczego nic się nie dzieje - czekam wystarczająco długo...
Tak wyglądają rekordy na VPS:
Cytat
ftp A (adres internetowy)194.28.50.xxx
mail A (adres internetowy)194.28.50.xxx
xxx.com.NS (serwer nazw)ns1.fastpark.net.
xxx.com.NS (serwer nazw)ns2.fastpark.net.
xxx.com. MX (serwer pocztowy) mail
xxx.com. MX (serwer pocztowy) mail
pop A (adres internetowy)194.28.50.xxx
smtp A (adres internetowy)194.28.50.xxx
www A (adres internetowy)194.28.50.xxx

Korzystam z ISPmanager 4.3 Lite, czy powyższe wygląda ok? W zasadzie zmieniłem tylko rekordy NS, i usunełem kilka rekordów żeby sprawdzić czy nie przeszkadzają ale nic się nie dzieje. Dlaczego? sciana.gif
erix
A ile czasu odczekałeś? tongue.gif
nmts
No z 48h po zmianie NS, 24h po usunięciu rekordów będzie. ;P
erix
Cytat
teraz z mojego serwera chce przenieść domenę na parking i nie mam pojęcia dlaczego nic się nie dzieje - czekam wystarczająco długo...

Bo DNS-y trzeba zmienić w panelu domeny, a nie w NS... tongue.gif
nmts
Tzn. tam gdzie kupiłem? Bo panel domeny to dość ogólna fraza, u siebie też mogę mieć panel domeny (i w sumie mam), poza tym zmiana delegacji tak czy siak polega na zmianie rekordów również NS, jeśli się mylę to mnie zastrzel, bo napisałeś jakby zmiana NS sama w sobie była niewłaściwa. Myślałem, że nie ma znaczenia skąd zmieniam delegacje, że można "przenieść" domenę z punktu A do punktu B, z punktu B do punktu C itd. biggrin.gif
erix
Cytat
Tzn. tam gdzie kupiłem? Bo panel domeny to dość ogólna fraza, u siebie też mogę mieć panel domeny (i w sumie mam)

Dla mnie to jest dość jednoznaczne, jeśli nadal nie kminisz: registrar.

Cytat
delegacji tak czy siak polega na zmianie rekordów również NS, jeśli się mylę to mnie zastrzel, bo napisałeś jakby zmiana NS sama w sobie była niewłaściwa. Myślałem, że nie ma znaczenia skąd zmieniam delegacje, że można "przenieść" domenę z punktu A do punktu B, z punktu B do punktu C itd.

Ale nie u Ciebie, tylko u operatora danego TLD; w przypadku .pl są to serwery DNS NASK-u.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.