Mam problem. Mam skrypt, w którym dodaję zdjęcie wraz z opisem do bazy danych, czyli PHP + MySQL. I... no i właśnie nic się nie dzieje. Nie mogę dodać zdjęcia, wyrzuca mi [mój] błąd, choć fragment skryptowy dodający dane do bazy powinien działać dobrze bo podobny mam w innych skryptach, chociaż zatrzymuje się akcja na tym, że zdjęcie się nie dodaje. Taki jest oto skrypt:
$zdjecie = $_POST['zdjecie']; $ImageDir = "galeria/"; { { $id_kategorii = 1; $tytul = $_POST['tytul']; $autor = $_POST['autor']; $nazwa = $_POST['nazwa']; //nazwa zdjęcie - np. zdjęcie.jpg $opis = $_POST['opis']; { echo '<div class="niedodanie_komentarza"> Wiadomość nie została dodana. Jedno z pól jest puste! Spróbuj jeszcze raz. </div>'; } { echo '<div class="niedodanie_komentarza"> Wiadomość nie została dodana. Pole TYTUŁ: <span>'.$tytul.'</span> jest za krótkie! Spróbuj jeszcze raz. </div>'; } { echo '<div class="niedodanie_komentarza"> Wiadomość nie została dodana. Pole AUTOR: <span>'.$autor.'</span> jest za krótkie! Spróbuj jeszcze raz. </div>'; } { echo '<div class="niedodanie_komentarza"> Wiadomość nie została dodana. Pole TREŚĆ: <span>'.$nazwa.'</span> jest za krótkie! Spróbuj jeszcze raz. </div>'; } { echo '<div class="niedodanie_komentarza"> Wiadomość nie została dodana. Pole AUTOR: <span>'.$opis.'</span> jest za krótkie! Spróbuj jeszcze raz. </div>'; } else { $sql = "INSERT INTO zdjecia (tytul, id_kategorii, data, autor, nazwa, status, opis) VALUES ('$tytul','$id_kategorii',CURDATE(),'$autor','$nazwa','$status','$opis');"; if($result) { echo '<div class="admin_info_1"> Dodano wiadomość do bazy! | Aby zobaczyć aktualną listę wpisów <a href="...?id=admin_galeria" title="zobacz odświeżenie strony">odśwież</a> stronę. </div>'; } else { echo '<div class="admin_info_2"> Nie udało się dodać wiadomości do bazy! Spróbuj ponownie. </div>'; } } } else { } } ///////////////////////////////////!!!!!------------Formularz przesyłania zdjęcia--------------!!!!!!//////////////////// echo '<form enctype="multipart/form-data" action="...php?id=multimedia_dodaj_zdjecie" method="POST"> <div class="log_form"> <input name="zdjecie" type="file" /> </div> <div class="log_form"> Podaj tytuł: <input type="text" name="tytul" /> </div> <div class="log_form"> Przedstaw się: <input type="text" name="autor" /> </div> <div class="log_form"> Nazwa zdjęcia : <input type="text" name="nazwa" /> </div> <div class="log_form"> Napisz opis zdjęcia:<br /> <textarea cols="32" rows="10" name="opis" maxlength="250"></textarea> </div> <hr /> <div class="log_form"> <input type="submit" value="Dodaj" /> </div> </form>';
Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam.