Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Streaming wideo
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
Kikert
Cześć,
zamierzam publikować wideo nagrywane u siebie w domu live, ale nigdy nie miałem doczynienia z takim streamingiem.

Czy ktoś miał może do czynienia z jakimś dobrym skryptem? Z tego, co udało mi się dowiedzieć, streaming wymaga zainstalowania na serwerze dodatkowego oprogramowania. Chciałbym móc publikować te wideo przez stronę WWW, najlepiej flashem.

Może to być wersja oprogramowania bez dodatkowych funkcji, zależy mi tylko na możliwości publikowania tego flashem i możliwości nagrywania z domu.

Szukałem już w Googlu i kilku innych forach, ale nie mogę znaleźć niczego wartego uwagi.

Każda wskazówka będzie cenna.

Wielkie dzięki wink.gif
by_ikar
Do takich prostych zastosowań to nie potrzebujesz żadnego dedykowanego rozwiązania, jedynie jakiś serwer http, w którym ustawisz żeby nie kompresował ci danych plików, co by pokazywało rozmiar pliku i była możliwość wznawiania pobierania, oraz wymuszenie pobierania danych plików (application/octet-stream). Reasumując, możesz taki "streaming" na niemal każdym serwerze jaki kupisz sobie wykonać. Odpowiedni odtwarzacz flash (jest kilka darmowych) i możesz się bawić.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.