Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: post
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Guest
Jak za pomocą $_POST przesyłać dane, nie tracąc znaków takich, jak " oraz \ , zawsze jak mam do czynienia z tymi znakami, to tracę wszystko co jest po nich ... czy da się tego jakoś uniknąć ... ? oczywiście nie chodzi mi o nie wstawianie tych znaków smile.gif
kszychu
Dziwne, jakoś nigdy nie miałem z tym problemu.... Opisz może dokładniej jak wysyłasz ia jak odbierasz.
Guest
Piszę księgę, i nie chcę od razu zapisywać danych do pliku, więc postanowiłem je wysłać za pomocą post, i odebrać do pola input type text albo do pola textarea, niestety, gdy np napotkano na znaki wcześniej wspomniane, cały wpis w księdze mi siadał tzn nie był wyświetlany dalej jak do tego znaku ... hmm może coś nie tak piszę .... początkuję w php... to nie jest skrypt księgi, ale mniej więcej tak to pisałem, to jest tylko przykład, bo myslałem, że gdzieś wcześniej coś mam w kodzie nie tak ... więc chciałem się przekonać, czy jak napiszę to oddzielnie, czy będzie ok, ale niestety nie jest. Nie wiem co z tym zrobić, żeby było ok.

1. <?php
  2. if(isset($_GET['id'])){
  3. $id = $_GET['id'];
  4. }
  5. else{
  6. $id=&#092;"0\";
  7. }
  8. if(empty($id)){
  9. echo&#092;"
  10. <form type=post action=&#092;"?id=1\\" method=post>
  11. <input type=text name=formula>
  12. <input type=submit value=wy&para;lij>
  13. </form>
  14. &#092;";
  15. }
  16. if($id==1){
  17. $formula = $_POST['formula'];
  18. echo &#092;"<input type=text value=\"$formula\">\";
  19. }
  20. ?>
Guest
jakieś problemy z kodowaniem, ale tutaj jest tak jak ma być winksmiley.jpg przykład
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.