Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: zapis duzych pol tekstowych do mysql
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Vit0
Na poczatku witam na forum... wiem, ze jest to dobrym zwyczajem smile.gif

Od jakiegos czasu wojuje z php i z lepszym lub gorszym skutkiem zawsze radzilem sobie z problemami, na ktore natrafialem.
Wczoraj trafilem na problem, ktorego nie potrafie obejsc.

Mam formularz edycji strony - cos na ksztalt CMSa. w formularzu mam pole tekstowe. Wiadomo czasem tresc podstrony moze urosnac. Jesli chce zapisac wiecej niz 32kB tekst zapisany do bazy jest ucinany.
Czy mozecie podsunac mi pomysl co moze byc nie tak? Probowalem pakowac do pol typu text i longtext. Ten sam rezultat.

Forum juz przeszukiwalem w poszukiwaniu podobnego problemu - jakos nie znalazlem odpowiedzi, dlatego pytam. Jesli jednak bylo to zbytnio nie bluzgajcie smile.gif

pozdr
luinnar
Z tego co wiem wynika że najdłuższe pole tekstowe to LONGTEXT (max 4294967295 bajtów), jeżeli Ci się nie mieści to proponuje plik *.txt ładowany z linku w bazie.
scanner
http://dev.mysql.com/doc/mysql/en/String_type_overview.html
Cytat
LONGBLOB
LONGTEXT
    A BLOB or TEXT column with a maximum length of 4,294,967,295 or 4GB (2^32 - 1) characters. Up to MySQL 3.23, the client/server protocol and MyISAM tables had a limit of 16MB per communication packet / table row. From MySQL 4.0, the maximum allowed length of LONGBLOB or LONGTEXT columns depends on the configured maximum packet size in the client/server protocol and available memory.
Zwróć uwagę na pogrubione.
Vit0
Rzeczywiscie to byla sprawa wielkosci pakietu. Uruchomilem mysql'a na wiekszym configu i dziala bez problemu.

Dzieki scanner

pozdr
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.