Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: sprawdzanie wartości checkbox'ów, jak to zrobić
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
q-est
Mam problem taki:

- edytuję klika rekordów z bazy na strone, w ostatniej kolumnie mam checkbox'y,

chciałbym aby po zaznaczeniu danych rekordów (przez checkboxy), po naciśnięciu buttona usuń, usuwał wybrane rekordy z bazy.

Problem w tym, że nie wiem jak zczytać, kolejno, który checkbox zaznaczony był a który nie..... ( nie wiem czy wszystkie mają mieć to samo: name)

Domyślam się, że value = '$id' ?

może ma ktoś taki gotowy skrypcik na wzór, albo proszę o poradę....
jbiz
name[]
wtedy POST zwroci tablice
q-est
okej świetnie działa,

a teraz inny problem:

po naciśnięciu buttona usuń usuwa mi zaznaczone rekordy, ale trzeba ponownie odświeżyć stronę...., aby zmiany zostały wyświetlone na stronie.

Jak zrobić żeby automatycznie odświeżył stronę....?
mhs
a moze wystarczy ze kod usuwajacy rekordy wstaw wczesniej niz kod wyswietlajacy - wowczas po wyslaniu formularza od na poczatku zostana usuniete dane rekordy a w nastepnej kolejnosci zostana wyswietlone rekordy - juz zaktualizowane
q-est
Hmm, teraz taki problem, edytuję rekord z bazy,

poszczególne komórki wrzucam do pól tekstowych i teraz chcę zrobić buttona, który będzie uaktualniał w bazie zmodyfikowane komórki.

Tak to mam:

wyświetlam pola tekstowe ich nazwy są zmiennymi, a zawartość wartościami tych zmiennych (dobrze mówie ?)

i teraz chcę zrobić update po naciśnięciu buttona....

Jaką napisać akcję do buttona?

Jak sprawdzić czy został naciśnięty button?

Jak ma wyglądać sql do update wszystkich komórek w rekordzie...?

Proszę o pomoc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.