Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]pobieranie plików i curl
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
dark_root
Witam,
mam skrypt który pobiera pliki. Jest on oparty o curl. Mam jednak problem z tym, że mój skrypt najpierw pobiera plik na serwer za pomocą curla a dopiero potem uruchamia się jego ściąganie na dysk. Jak zrobić, żeby w czasie rzeczywistym curl pobierał dane i w tym samym momencie ściągały się one na dysk? smile.gif
nospor
No niestety... php leży na serwerze wiec skoro php coś pobiera to najpierw idzie to na serwer a serwer może dopiero to zwracać do klienta. Jedyne co możesz zrobić to pominąć zapisu pliku na dysku na serwerze, ale zakładam, że i tak już teraz tego nie robisz.
dark_root
No tak, ale chodziłoby mi o takie coś, że curl pobiera przykładowo 5mb, przerywa prace i przechodzi do kolejnej linii kodu gdzie za pomocą funkcji readfile skrypt pobiera te ściągnięte 5mb. Chciałbym uzyskać coś w stylu buforowania po stronie serwera. Teraz to wygląda w ten sposób "curl pobiera dane">>>>>"dane pobrane w 100%">>"uruchamiam ściąganie na dysk" a chciałbym uzyskać coś takiego "curl pobiera dane">>>"dane pobrane w 5%">>"ściąganie pobranych 5% na dysk i dalsze ściąganie przez curla plików i tak w kółko aż do końca pliku".
Jeżeli coś takiego nie jest możliwe to skłaniałem się właśnie do zrobienia tego na dwóch osobnych plikach. Jeden to skrypt curl do pobierania do wskazanej lokalizacji na serwerze danych a drugi uruchomiony osobno ściąga dane z serwera na dysk. Jednak mimo wszystko wolałbym cały kod umieścić w jednym pliku o ile się da.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.