wydaje mi sie, ze kody w rejestracja3.php i form.php sa identyczne, roznia sie tylko nazwami zmiennych, a jednak rejestracja3.php dziala prawidlowo (jezeli nie wypelnie czegos, jest odpowiedni komunikat, jezeli wypelnie wszystko przenosci do innego pliku), a form.php nie dziala prawidlowo (jezeli wypelnie jedno polo zwraca odpoweidni komunikat, ale po wypelnieniu wszystkiego, wyswietla mi sie blad).
i nie wiem, czy to ma znaczenie, ale form.php jest zapisany przy kodowaniu utf-8, a rejestracja3.php za pomoca kodowania ansi.
to jest kod pliku form.php - czesc umieszczona nad znacznikiem <html>:
<?php $message = NULL; $name = TRUE; } else { $name = FALSE; $message .= 'zapomniales podac imie'; } $nazwisko = TRUE; } else { $nazwisko = FALSE; $message .= 'zapomniales podac nazwisko'; } if ($name && $nazwisko) { } else { $message .= 'spróbuj jeszcze raz.'; } } ?>
a to czesc kodu form.php umieszczona wewnatrz:
<?php } ?> <br /> <br /> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Wyslij\" /> </form>
to z kolei jest kod rejestracja3.php - pierwsza czesc:
<?php $message = NULL; $name = TRUE; } else { $name = FALSE; $message .= '<p>Zapomniałe¶ podać swoje nazwisko!</p>'; } $username = TRUE; } else { $username = FALSE; $message .= '<p>Zapomniałe¶ wprowadzić nazwę użytkownika!</p>'; } if ($name && $username) { } else { $message .= '<p>Wróć do formularza i spróbuj jeszcze raz.</p>'; } } ?>
i czesc umieszczona wewnatrz:
<?php } ?> <br /> <br /> <input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"wyslij\" /> </form>
no i czy ktos z Was widzi tu jakies istotne roznice, albo po prostu moze mi powiedziec, dlaczego form.php nie dziala prawidlowo?
ps. reszta kodu, ktora tu nie podalem, jest identyczna w obu plikach
----------
Prosze uzywac [php] do umieszczania kodu php
hwao