Stworzyłem aplikacje na facebooka, skonfigurowałem ją poprawnie i wgrałem pliki stąd: http://github.com/facebook/php-sdk/tarball/master
Następnie chciałem zrobić prostą aplikację testową czy mi wszystko dobrze działa:
<?php require('facebook.php'); 'appId' => 'xxxxxxxxxxxxxxx', 'secret' => 'xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx', 'cookie' => true, )); // pobieramy informacje o sesji $session = $facebook->getSession(); $me = null; if ($session) { try { // pobieramy informacje o użytkowniku $uid = $facebook->getUser(); $me = $facebook->api('/me'); } catch (FacebookApiException $e) { } } // zobaczmy jakie dane użytkownika dostaliśmy ?>
I teraz jest po włączeniu aplikacji jest puste tło. Coś źle robię? Dodam, że gdy dam na początek
lub jeszcze na sam początek - czyli 1 linia kodu
to działa, jednak nie działają mi te informacje o użytkowniku itp. - a właśnie potrzebuję dostępu do imienia.
hello world <jakis kod html>
Hosting to onuse.pl, jednak jeszcze wcześniej na proserwer.pl wypluwało mi jakiś błąd o session coś... na lini 37 w facebook.php
To było to:
Kod
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/xxxx/public_html/gxxd/index.php:5) in /home/xxxx/public_html/gxxd/src/facebook.php on line 37
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/xxxx/public_html/gxxd/index.php:5) in /home/xxxx/public_html/gxxd/src/facebook.php on line 37
Fatal error: Call to undefined method Facebook::getSession() in /home/xxxx/public_html/gxxd/index.php on line 15
Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/xxxx/public_html/gxxd/index.php:5) in /home/xxxx/public_html/gxxd/src/facebook.php on line 37
Fatal error: Call to undefined method Facebook::getSession() in /home/xxxx/public_html/gxxd/index.php on line 15
@kod - jeżeli chodzi o adres src/facebook.php to wtedy miałem kod dostosowany do tego,
Co poradzicie?
Pozdrawiam i proszę o jakiekolwiek pomysły.