Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Adres URL, Skrypt komentarzy.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
miras
Witam, zastanawia mnie jedna rzecz od dłuższego czasu a mianowicie jak zrobić coś takiego, że np. wpisuję adres strony np. demotywatory.pl/poczekalnia i już mam poczekalnię - bez względu na to co dalej dodam czy dodam np. demotywatory.pl/poczekalnia/aaa.php to nic się nie zmieni. Jeszcze pytanko jak jest zrobione stronicowanie tym właśnie systemem np. demotywatory.pl/poczekalnia/page/2 Mam nadzieję, że zrozumiecie o co mi chodzi wink.gif

2. Drugie pytanie dotyczy skryptu komentarzy jak najlepiej rozwiązać skrypt komentarzy coś jak jest np. na tych demotywatorach - przy każdym obrazku są komentarze - gdzie one są zapisywane itd.

Dzięki z góry.
boro11
Ja bym sugerował zrobić komentarze przy użyciu facebook'a, obecnie prawie każdy ma konta na facebook'u i wygodniej jest napisać bez rejestracji niż z nią + bardzo prosto wykonać taki system i nie musisz nigdzie tych danych przechowywać

Stronnicowanie http://phpedia.pl/wiki/Stronicowanie

Jesli chcesz mieć podany format to użyj .htaccess'a

np.

1. RewriteRule ^page/([^-]+).html$ nazwatwojegopliku.php?porcja=$1 [L]

miras
Dzięki za stronicowanie no i za komentarze też, ale jak ma ktoś jeszcze jakiś pomysł z komentarzami to bym prosił wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.