Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][JavaScript] Wygładzenie tekstu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Carveth
Witam

Poszukuję jakiegoś sposobu na wygładzenie tekstu działającego pod każdą przeglądarką.

Na tej stronie jest ładnie to rozwiązane: http://www.lightcms.com/ lecz w nawale kodu ciężko określić mi które kody odpowiadają za taki efekt.

Liczę na waszą pomoc
Pozdrawiam
lobopol
Na stronie użyli -webkit-font-smoothing: subpixel-antialiased!important; ale to jest dla chrome/safari a reszta to open sans czcionka
Carveth
Ustawiłem więc open sans jako czcionkę i wstawiłem w css -webkit-font-smoothing: subpixel-antialiased!important; mimo wszystko nie daje to pożądanego efektu - jest czcionka ale brzydkiej pixelowej jakości jakby polecenie -webkit-font-smoothing: subpixel-antialiased!important; nie działało - używam chrome. Na safari działa

Wystarczyło użyć czcionki Droid Sans
by_ikar
Kombinować sobie możesz, póki co wygładzanie czcionki zależy od systemu i/lub przeglądarki i każda przeglądarka robi to w inny sposób, lub nie robi tego wcale i tego nie przeskoczysz. Layout projektuje się od samego początku bez wygładzania czcionek, jeżeli grafik o tym nie wie, to trzeba mu to uświadomić..

Wygładzić można we flashu, ale to jest żadne rozwiązanie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.