Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Menu Wordpress.
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
Giekuss
Witam forumowiczów,

Tworzę własny szablon do Wordpressa i natknąłem się na problem przy menu. Chciałbym zrobić tak, aby na stronie głównej była cała treść, która jest ukryta w Stronach stworzonych przez Wordpressa tzw. One Page Layout. Tylko za nim ta treść będzie pokazana musi zostać pobrana i tu pojawiają się schody. Ale jak już ten efekt osiągnę chcę, żeby strona pływała i do tego użyję ScrollTo & LocalScroll, ale prosiłbym was o uzyskanie pierwszego rezultatu ; D

PS. Interesuję mnie dokładnie taki sam efekt jak na tej stronie: www.adamkrupa.com
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi ; D
patryk9200
Jak już mówiłem zainteresuj się JS (innerHTML do wstawiania treści pobranej ze skryptu PHP), podczas klikania w link twórz nowy div na treść najlepiej na samym dole, ustaw mu ID i za pomocą getElementById('identyfikator').innerHTML wstaw treść pobraną JS. Oczywiście treść pobierasz z dodatkowego pliku który musisz zrobić np. AJAX.php który będzie na podstawie wysłanego zapytania zwracał treść. Wysyłaj przykładowo linki docelowe a potem np. wielkim switchem wybieraj skrypt do pobrania treści, następnie pobierz ją i wyślij tongue.gif
ShadowD
Ja Ci polecę jak zawsze jquery, za dużo zabawy z js i wiele problemów z kompatybilnością.

$()
.html()
.load()
.append()

I to wszystko co będzie Ci potrzebne.
Giekuss
#ShadowD

A mógłbyś to trochę rozwinąć w jakim przypadku to dodać; D Wiem, że $() Pobiera dane .load() ładuję je, ale według mnie to wtedy działa jak zwykłe menu ; D

$(document).ready(function() {
$("li").click(function(event) {
$("ul#nav").load("kontakt.php");
});
});

Na razie mam taką funkcję, która po kliknięciu w dowolony element li z identyfikatora o nazwie ul#nav wyświetli kontakt.php. Jeszcze nie sprawdzałem efektu. Ale co mi po tym jak ja chcę umieszczać treść ze stron stworzonych z poziomu Wordpressa na stronie głównej, a później działać na niej.

Proszę cię tylko o rozwinięcie poprzedniej odpowiedzi ; D
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.