Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][Jquery] Jak przeslac informacje do iframe
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Ciosek
Witam.

Poszukuje informacji w jaki sposob moglbym przeslac informacje do elementu w iframe.

index.php:
  1. <button onclick=" $('input[name=imie]').val('Adam'); " >Test</button>
  2. <input type="text" name="imie">
  3.  
  4. <iframe id="leftFrame" src="ramka2.php"></iframe>

Mam takie cos jednak to dziala tylko w obrebie strony.

ramka2.php:
  1. <input type="text" name="imie">

Zawartosci tego pola juz przycisk nie zmieni.
Probowalem czegos w stylu:
<button onclick=" top.frames['leftFrame'].document.input[name=www].val('000000');" >Test</button>
i wielu innych kombinacji jakie podpowiedzialo google jednak z javascript/jquery jestem dosc slaby i nie dalem sobie rady.

Czy ktos moglby mi napisac w jaki sposob moglbym sie odwolac do zawartosci iframe'a aby to dzialalo.

mls
Jeśli strona wczytywana do iframe znajduje się pod inną domeną, nie ma możliwości uzyskania do niej dostępu poprzez JS.
Ciosek
Taka informacja troche popsula mi plany sad.gif

Moze istnieje jakis inny sposob?
kamil4u
A masz dostęp do tej innej domeny/serwera - w sensie czy to Twoja strona?

Kiedyś czytałem, że jeżeli ma się dostęp do obu serwerów można korzystać z AJAX-u, po odpowiednich konfiguracji serwerów. Możliwe, że to działa także dla ramek i nijako wyłącza to zabezpieczenie. Jak Cię to interesuje to postaram się znaleźć link, ale musisz mieć dostęp do serwera.
Cytat
Moze istnieje jakis inny sposob?

Niespecjalnie - zabezpieczenie twórców przeglądarek. Chyba, że robisz skrypt dla siebie, wtedy może by Cię uratował jakiś dodatek do przeglądarki.
Ciosek
Czy takie cos jest w stanie mi pomoc?

http://easyxdm.net/wp/
kamil4u
Spróbuj smile.gif

I koniecznie napisz o efektach!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.