Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Twitter bootstrap jak tego faktycznie ... używać
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
mitring
Cześć,

od pewnego czasu przyglądam się Bootstrap CSS od Twittera i albo ja nie do końca potrafię go obsługiwać albo on jest jakiś dziwny w obsłudze.

Kod
    <div class="container">
        <div class="row">
            <div id="logo" class="span12">Logo</div>
            <div id="nav" class="span12">Navigation</div>
        </div>

<div class="row">
            <div class="span12">
                <div class="alert alert-info">Strona w przygotowaniu...</div>
            </div>
        </div>

<div class="row">
            <div class="span8"><?php echo $this->layout()->content ?></div>
            <div class="span4">BOX</div>
        </div>

<div class="row">
            <div id="footer" class="span12">Stopka</div>
        </div>
    </div>

I teraz strona jest poprzesówana jakieś chore marginesy od lewej raz są raz nie ma :| wiem, że są przykłady na stronie projektu ale czy jest jakaś inna dokumentacja? Pomijam fakt stworzenia 24 kolumny bo cały dzień się męczę i cały ich generator jest o kant ...

Czy ktoś mi wytłumaczy o co w tym chodzi? Czy jednam darować sobie i powrócić do Blueprinta czy 960gs...
konole
Jeśli chcesz tylko kolumn używać, to bierz 960gs
toffiak
Tworzysz kontener o klasie row a następnie dodajesz do niego 2 kontenery 12-kolumnowe, to nie tak, wiersz to wiersz razem powinien mieć 12 kolumn a u Ciebie jest 24 i tu jest błąd.
skowron-line
Mi się ten projekt bardzo podoba, nie stosowałem jakiejeś super zaawansowanej składni no ale to co potrzebowałem to robiłem.
http://webdesign.tutsplus.com/tutorials/co...1-introduction/
zapoznaj się z filmikami.
mitring
Cytat(konole @ 26.05.2012, 19:16:32 ) *
Jeśli chcesz tylko kolumn używać, to bierz 960gs

Właśnie problem w tym, że są tam fajne rzeczy menu, buttony itp. dlatego mnie to zainteresowało smile.gif

Cytat(toffiak @ 26.05.2012, 20:09:48 ) *
Tworzysz kontener o klasie row a następnie dodajesz do niego 2 kontenery 12-kolumnowe, to nie tak

Sugerowałem się innymi css frameworkami smile.gif ale już wiem co jem smile.gif

Cytat(skowron-line @ 26.05.2012, 21:16:55 ) *
zapoznaj się z filmikami.

Dzięki za linki smile.gif zapomniałem ale już jakiś czas temu dodałem sobie dokładnie ten artykuł do zakładek. Dzięki za przypomnienie!
cadavre
Twitter bootstrap to na prawdę fajne narzędzie, które mocno przewyższa możliwości innych tego typu frameworków - jednym z najwiekszych niepowtarzalnych atutów jest użycie LessCss. Jeśli potrzebujesz zbudować stronę na standardowej siatce z 24 kolumn - po prostu zmień stosowne wartości w variables.less w bloku GRID. smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.