Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySql] Unable to jump to row 0
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
adrjanek
Witam.
Mam problem ze swoją stroną [zmoderowanie] - wszędzie wyskakują dziwne błędy
  1. Warning: mysql_result() [FUNCTION.mysql-result]: Unable TO jump TO row 0 ON MySQL result INDEX 11 IN /home/dyzimier/domains/surewards.net/public_html/INDEX.php ON line 56

Jak to naprawić? Nie mogę dojść do tego googlując. Jak ktoś chce mi pomóc to mogę przelać na jakieś piwo paypalem.
Pozdrawiam
CuteOne
podaj kod z index.php

ps. coś kiepsko szukałeś http://www.codingforums.com/showthread.php?t=173961
adrjanek
Czytałem tamten temat i niezbyt mi to pomogło.
Mój index: http://pastebin.com/QTiAVEri
nospor
Zapytanie nie zwraca ci żadnego rekordu więc trudno skakać do pierwszego wyniku skoro nie ma żadnego wyniku...
adrjanek
Nie za bardzo rozumiem - jestem trochę początkujący. Jak to naprawić?
nospor
Czego nie rozumiesz w tym zdaniu:
Cytat
Zapytanie nie zwraca ci żadnego rekordu

?
Rysh
Jak dasz kod w którym masz błąd, to zwiększą się Twoje szanse że Ci tu ktoś pomoże/nakieruje.
phpion
Pętlę while umieść wewnątrz warunku sprawdzającego, czy cokolwiek znaleziono. Liczbę znalezionych rekordów masz w zmiennej $number.
nospor
Cytat
Jak dasz kod w którym masz błąd, to zwiększą się Twoje szanse że Ci tu ktoś pomoże/nakieruje.
Przecież dał....

@phpion to nie o to chodzi.... on ma błąd przy mysql_result a nie przy mysql_fetch_array().... Przy mysql_result ma sprawdzać liczbę rekordów bo tam robi inne mysql_query.
adrjanek
Dobra, napisze inaczej: nie ogarniam tego więc zapłacę komuś kto się na tym zna i umie to naprawić. Proszę o cenę, myślę że to kilka minut pracy. Płacę paypalem i przelewam pieniądze pierwszy tylko zaufanym osobom z dużą reputacją na forum.
phpion
@nospor:
Racja.

@adrjanek:
Spróbuj zrobić to samemu - zaoszczędzisz nieco gotówki i będziesz miał satysfakcję.

Tego typu fragmenty:
  1. $userName = mysql_result(mysql_query("SELECT userName FROM users WHERE userId = '$tempId'"), 0);

zamień na:
  1. $result = mysql_query("SELECT userName FROM users WHERE userId = '$tempId'");
  2.  
  3. if (mysql_num_rows($result) == 1) {
  4. $userName = mysql_result($result, 0);
  5. }
  6. else {
  7. $userName = 'nie znaleziono';
  8. }
adrjanek
Ale mi chodzi o to żeby to działało a nie pisało że nic nie znaleziono. Dla kogoś ogarniętego to kilka minut roboty.
Piszcie na skype Rasacz
Pozdr
CuteOne
Jeżeli rekordu nie znaleziono to raczej nie wyświetlisz czegoś czego NIE MA.. ehh jak ja nie lubię ludzi twojego pokroju
adrjanek
Ale mi chodzi o naprawienie skryptu który dodaje rekordy do bazy czyli np postback ze strony cpalead czy co tam jest źle.
Proszę pisać smile.gif
adrjanek
To pilna potrzeba, proszę o kontakt.
Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.