Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Korzystanie z gotowej bramki SMS
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Lolek13
Witam,

Przegladam temat wysylania SMS juz jakis czas. W sieci jest ogromna ilosc staroci dotyczacych tego tematu. Aby uniknac brnięcia w błędzie od samego poczatku pisania chcialbym sie zapytac jak najlepiej zabrac sie za stworzenie swojego wlasnego skryptu PHP, ktory bedzie wysylal SMS korzystajac z jakiejs bramki dostepnej w sieci. Czy najlepszym wyjsciem jest cURL ? Czy moze cos innego ?
!*!
Takiej najbardziej prymitywnej?

- na plus wysyłasz maila
- orange, nie obejdziesz captchy, więc zostaje logowane na multibox przez curl
- nie wiem jak teraz jest w tmobile, w erze nawet po zalogowaniu była captcha.
Lolek13
Tak, takiej najbardziej prymitywnej.

Co do wysylania mejla na plusa - metoda mi znana, przetestowana, działa : )

Czy jest możliwość pobrania ze strony danej bramki captchy i wpisywania tresci kontrolnej 'u siebie' ? takie cos tez by mnie ewentualnie interesowalo... osiagne to przy pomocy cURL lub czegos innego ?
!*!
Tak, łącząc się przez curl, pobierasz obrazek captchy przez preg_match, wpisujesz go u siebie w formularzu i odsyłasz dane z powrotem. Teoretycznie, bo nigdy się w to nie bawiłem, ale powinno działać.
Lolek13
  1. include("Biblioteki/simple_html_dom.php");
  2.  
  3. $html = file_get_html("http://sms.priv.pl/");
  4. foreach ($html->find('form') as $noscript) {
  5. echo $noscript->innertext . "<br>";

Przy uzyciu simple html dom udalo mi sie pobrac wszystkie elementy form. Sms.priv.pl nie posiada captchy wiec jeden problem mniej. Niestety po wyswietleniu tych elementowprzycisk 'wyslij sms' stracil swoją moc.

Da sie jakos wpisac w te pobrane elementy odpowiednie wartosci i przekazanie je na sms.priv ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.