Pracuję nad pewną stroną, która będzie prezentowała ofertę różnych miejsc. W zalezności od tego w jakim miejscu będzie znajdował się użytkownik na stronie będzie mógł wcisnąć przycisk "lubię to miejsce" i poprzez wciśnięcie tego buyttona będzie wymagało zalogowanie poprzez Facebooka.
Na chwilę obecną zamieściłem testową aplikację na e-area.pl. po wciśnięciu na jakiś buttonu powinno dziać się coś takiego
- wymuszenie zalogowania przez facebook / w razie gdyby użytkownik był już zalogowany - pomijany ten krok
- po zalogowaniu się prosi o uprawnienia do publikowania na wallu od użytkownika
- po uzyskaniu odpowiednich uprawnień na wallu użytkownika Jan Kowalski autopmatycznie powinna pojawiać się informacja typu :Uzytkownik Jan Kowalski własnie był w miejscu Jakieś miejsce i bardzo mu się podobało. Jeśli i Ty chcesz zobaczyć to miejsce wejdź na xxxxxx."
Bardzo prosiłbym o napisanie całości kodu (który realizowałby te trzy założenia) jak to powinno wyglądać razem z wyjasnieniem pokolei co za co odpowiada i co co robi
Z góry przepraszam jesli już pojawiały się podobne pytania ale nie odnalazłem pomocnego mi tematu.
Ja siedzę z tym od 2 dni i nic nie mogę zdziałać. Jak na razie zrobiłęm coś takiego, ale nie za bardzo to działa:
<?php require('facebook.php'); 'appId' => '341606939255273', 'secret' => 'c132c058acff615b748bbafdf2419fcc', 'cookie' => true, )); $session = $facebook->getUser(); ?> <!doctype html> <html> <head> <meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=utf-8" /> <title>Aplikacja Poczatkowa</title> </head> <body> <div id="fb-root"></div> <script> window.fbAsyncInit = function() { // inicjalizacja JavaScript SDK FB.init({ status : true, cookie : true, xfbml : true // włączamy parsowanie XFBML }); // jeśli użytkownik zaloguje się, odświeżamy stronę FB.Event.subscribe('auth.login', function() { window.location.reload(); }); }; (function() { var e = document.createElement('script'); e.src = document.location.protocol + '//connect.facebook.net/pl_PL/all.js'; e.async = true; document.getElementById('fb-root').appendChild(e); }()); </script> <?php if ($me) : ?> <? else : ?> <p>Aby korzystać z tej aplikacji musisz się zalogować</p><br /> <fb:login-button perms="email,publish_stream"></fb:login-button> <? endif; ?> </body> </html>