Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [ZendFramework] APache2.2-Zend problem z projektem
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
csharp
Przeniosłem projekt z mojego komputera, gdzie mam Mac OS, na komputer z Windows XP - tutaj postawiłem cały pakiet Zend Server, gdzie mam Apache2.2-Zend i mam problemy z poprawną funkcjonalnością projektu.
Głównie chodzi o to, że serwer ignoruje chyba plik htaccess, nie działają takie kwiatki jak:
  1. <Files ~ ".*">
  2. Order allow,deny
  3. Deny from all
  4. </Files>
  5.  
  6. //rozwiązane w configu trzeba było zmienić AllowOverride None na AllowOverride All

serwer Zenda nie pokazuje mi szczegółowych błędów pomimo wersji development - podejrzewam, że to też kwestia ustawień serwera... tylko gdzie tego szukać? //rozwiązane -> problem zniknał po zmianie AllowOverride

na co trzeba zwrócić szczególna uwagę przy przenoszeniu projektu na inny serwer?

//edit: ok - poradziłem sobie - w configu trzeba było zmienić AllowOverride None na AllowOverride All, błędy też się pojawiły po tej zmianie w configu-> pytanie tylko czy takie ustawienie "All" jest bezpieczne?
ze4lot
Jest to bezpieczne szczególnie kiedy application i liblary trzymaż powyżej public_html
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.