Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][HTML][CSS][html5] Foundation framework i playery html5 w simpletabs
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Boberto
Witam, To mój pierwszy post z tego konta na tym forum, poprzednie było tak stare i zakurzone że znikło.

Ale przejdźmy do rzeczy, chodzi o to że mam do zmontowania prostą stronę odsłuchową do radia internetowego z dwoma serwerami, i bez problemu działa mi player w html5 który jest tu o tyle lepszy od flasha że jak wiadomo funkcjonuje również na sporej gamie urządzeń mobilnych, z tego samego względu (obsługa przez możliwie dużą grupę urządzeń) postanowiłem wsadzić całą stronę w frameworka Fundation, który to framework oferuje całą gamę gotowych elementów i ładnie skaluje się pod niemalże dowolną rozdzielczością ekranu.
Więc po wsadzeniu dwóch playerów każdy do oddzielnego servera w dwa oddzielne simpletab'y z frameworka dzieje się coś takiego że grają oba na raz a chciał bym żeby grał tylko ten w widocznym tabie.
poniżej kod sekcji body pliku index.html a tu jest link do strony Fundation: foundation.zurb.com

1.  
  2. <div class="row">
  3. <div class="twelve columns">
  4. <div class="panel">
  5. <p>Witamy na stronie odsłuchowej Radia!</p>
  6. </div>
  7. </div>
  8. </div>
  9. <div class="row">
  10. <div class="six columns">
  11.  
  12. <h3>Playery</h3>
  13. <dl class="tabs">
  14. <dd class="active"><a href="#simple1">69kbps</a></dd>
  15. <dd><a href="#simple2">128kbps</a></dd>
  16. </dl>
  17.  
  18. <ul class="tabs-content">
  19. <li class="active" id="simple1Tab"><a><audio src="http:81//stream1/;stream.nsv" controls autoplay></a></li>
  20. <li id="simple2Tab"><a><audio src="http://stream2:82/;stream.nsv" controls autoplay></a></li>
  21. </ul>
  22. </dvi>
  23. </dvi>

Był bym wdzięczny za pomoc w okodowaniu tego bądź chociaż jakiś trop bo nie ukrywam że moja wiedza jest obecnie tak samo zakurzona i obrośnięta pajęczynami jak poprzednie konto na tym zacnym forum tongue.gif
toffiak
Usuń z jednego tagu audio atrybut autoplay, kontrolować który utwór a być aktualnie grany możesz kontrolować za pomocą javascriptu, jest mnóstwo przykładów jak to robić w internecie więc napewno znajdziesz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.