Ale przejdźmy do rzeczy, chodzi o to że mam do zmontowania prostą stronę odsłuchową do radia internetowego z dwoma serwerami, i bez problemu działa mi player w html5 który jest tu o tyle lepszy od flasha że jak wiadomo funkcjonuje również na sporej gamie urządzeń mobilnych, z tego samego względu (obsługa przez możliwie dużą grupę urządzeń) postanowiłem wsadzić całą stronę w frameworka Fundation, który to framework oferuje całą gamę gotowych elementów i ładnie skaluje się pod niemalże dowolną rozdzielczością ekranu.
Więc po wsadzeniu dwóch playerów każdy do oddzielnego servera w dwa oddzielne simpletab'y z frameworka dzieje się coś takiego że grają oba na raz a chciał bym żeby grał tylko ten w widocznym tabie.
poniżej kod sekcji body pliku index.html a tu jest link do strony Fundation: foundation.zurb.com
Był bym wdzięczny za pomoc w okodowaniu tego bądź chociaż jakiś trop bo nie ukrywam że moja wiedza jest obecnie tak samo zakurzona i obrośnięta pajęczynami jak poprzednie konto na tym zacnym forum