Witam serdecznie,

sprawę poruszałem już na forum wordpressa, ale niestety tam się zajmują problemami w stylu "jak zainstalować plugin?" i 99% procent tamtejszych juzerów na widok najprostszego kodu php dostaje drgawek... Mam nadzieję, że znajdzie się tutaj ktoś, kto pomoże. Zawsze ktoś taki był smile.gif

Projekt już mnie naprawdę irytuje i nie mam siły ciągle szukać rozwiązania problemów. Nie dość, że właściciel strony wybrał WP (za którym nie przepadam w przypadku większych projektów) to jeszcze kupił sobie gotowy szablon, a ja się muszę ze wszystkim użerać. W tym momencie muszę zrobić "własną" stronę główną. Korzystam z funkcji stron w WP i shortcodes, napisałem funkcję dwóch własnych shortcodes:
  1. function mainpage2($atts, $content = null) {
  2.  
  3. $strr = do_shortcode($content);
  4. $tekst = '<div class="cat_title"><h2>' . $strr . '</h2><div class="clear"></div></div>';
  5. return $tekst;
  6.  
  7. }
  8. add_shortcode('nazwakategorii', 'mainpage2');
  9.  
  10. function mainpage1($atts, $content = null) {
  11.  
  12. $rss = do_shortcode($content);
  13. $args = array( 'numberposts' => 1, 'category' => $rss );
  14. $myposts = get_posts( $args );
  15. foreach( $myposts as $post ) : setup_postdata($post);
  16. $eee = _e('Czytaj więcej', 'tfuse');
  17. $tekst = '<div class="post-item"><h2><a href="' . the_permalink() . '">' . the_title() . '</a></h2><div class="post-meta">
  18. <em>' . _e('przez', 'tfuse') . '<span class="author">' . the_author_posts_link() . '</span> &nbsp;|&nbsp;
  19. <a href="' . comments_link() . '" class="link-comments">
  20. ' . comments_number('0 komentarzy', '1 komentarz', '2 komentarze', '3 komentarze', '4 komentarze', '% komenatarzy') . '
  21. </a>
  22. </em>
  23.  
  24. </div>
  25.  
  26. <div class="entry">' . the_excerpt() .'
  27. <div class="clear"></div>
  28. </div>
  29.  
  30. <a class="link-more" href="' . the_permalink() . '" >
  31. ' . $eee . '
  32. </a>
  33. </div>';
  34. endforeach;
  35. return $tekst;
  36. }
  37. add_shortcode('postglowna', 'mainpage1');

Do odpowiedniej strony dodałem:
  1. [nazwakategorii]Edytorial[/nazwakategorii]
  2. [postglowna]4[/postglowna]

I niestety nie wyświetla mi nawet w połowie tak jak powinno -> http://magazyn.linuxpl.info/