sprawę poruszałem już na forum wordpressa, ale niestety tam się zajmują problemami w stylu "jak zainstalować plugin?" i 99% procent tamtejszych juzerów na widok najprostszego kodu php dostaje drgawek... Mam nadzieję, że znajdzie się tutaj ktoś, kto pomoże. Zawsze ktoś taki był

Projekt już mnie naprawdę irytuje i nie mam siły ciągle szukać rozwiązania problemów. Nie dość, że właściciel strony wybrał WP (za którym nie przepadam w przypadku większych projektów) to jeszcze kupił sobie gotowy szablon, a ja się muszę ze wszystkim użerać. W tym momencie muszę zrobić "własną" stronę główną. Korzystam z funkcji stron w WP i shortcodes, napisałem funkcję dwóch własnych shortcodes:
function mainpage2($atts, $content = null) { $strr = do_shortcode($content); $tekst = '<div class="cat_title"><h2>' . $strr . '</h2><div class="clear"></div></div>'; return $tekst; } add_shortcode('nazwakategorii', 'mainpage2'); function mainpage1($atts, $content = null) { $rss = do_shortcode($content); $myposts = get_posts( $args ); foreach( $myposts as $post ) : setup_postdata($post); $eee = _e('Czytaj więcej', 'tfuse'); $tekst = '<div class="post-item"><h2><a href="' . the_permalink() . '">' . the_title() . '</a></h2><div class="post-meta"> <em>' . _e('przez', 'tfuse') . '<span class="author">' . the_author_posts_link() . '</span> | <a href="' . comments_link() . '" class="link-comments"> ' . comments_number('0 komentarzy', '1 komentarz', '2 komentarze', '3 komentarze', '4 komentarze', '% komenatarzy') . ' </a> </em> </div> <div class="entry">' . the_excerpt() .' <div class="clear"></div> </div> <a class="link-more" href="' . the_permalink() . '" > ' . $eee . ' </a> </div>'; endforeach; return $tekst; } add_shortcode('postglowna', 'mainpage1');
Do odpowiedniej strony dodałem:
[nazwakategorii]Edytorial[/nazwakategorii] [postglowna]4[/postglowna]
I niestety nie wyświetla mi nawet w połowie tak jak powinno -> http://magazyn.linuxpl.info/