Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]Problem z open_basedir
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
diabel123
Witam.

Zakupiłem skrypt do generowania druków pocztowych, problem jednak w tym, że nie chce działać na moim serwerze.

Pliki wgrałem na serwer, jednak pokazuje mi sie komunikat:

Cytat
Warning: imagepng() [function.imagepng]: open_basedir restriction in effect. File(/alt/tmp/gifgSLum7) is not within the allowed path(s): (/alt/home/webmaster:/home/webmaster:/usr/lib/php:/var/lib/php/) in /alt/home/webmaster/html/admin/poczta/tfpdf.php on line 1518

Warning: imagepng() [function.imagepng]: Invalid filename in /alt/home/webmaster/html/admin/poczta/tfpdf.php on line 1518
tFPDF error: Error while saving to temporary file

Autor odpisał mi:

Cytat
Jeśli chodzi o błąd to administrator powinien wyłączyć open_basedir, większość nazwijmy to normalnych hostingów ma to odblokowane.

Dalszych odpowiedzi już się nie doczekałem.. czytałem troszeczkę o tym open_basedir i mam pytanie3m, czy da sięto jakoś ominąć? Mam serwer na NQ.pl
erix
Cytat
Jeśli chodzi o błąd to administrator powinien wyłączyć open_basedir, większość nazwijmy to normalnych hostingów ma to odblokowane.

I się również pod tym podpiszę.

Ew. zostaje w skrypcie podmiana ścieżki /alt/tmp na katalog znajdujący się na Twoim koncie.

Co nie zmienia faktu, że open_basedir, to lenistwo ze strony administratorów... tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.