Męczę się i męczę i nic mi to nie daje... Pomyślałem, że może ktoś zauważy coś czego ja nie zauważyłem lub sam miał kiedyś podobny problem :)
Mianowicie zajmuje się aktualnie pewnym menu. Standardowo kilka pozycji, po nakierowaniu zwiększa się padding-right, a po kliknięciu dzieje się mała animacja, zmienia się kolor i inne mniej istotne rzeczy.
Problem polega na tym, że mimo iż nakierowanie działa, kliknięcie również, to zmiana klasy wypada już trochę gorzej. Chciałbym ją zmienić głównie z jednego powodu, aby później po najechaniu nie było już animacji zwiększenia paading-right, a mimo wszystko to następuje. Próbowałem już zmieniać klasę na różne sposoby i ciągle mi nie wychodzi.
Wedle zaprezentowanego niżej kodu po kliknięciu powinna zostać usunięta stara klasa a dodana nowa, i to w miarę następuje, tzn zmienia się kolor tekstu, więc coś działać musi, ale funkcja odpowiedzialna za nakierowanie nadal działa na tej pozycji w menu. Nie mam pomysłu co robię źle.
<script type="text/javascript"> $(".s2_nawigacja_pozycja").hover(function(){ $(this).stop(true, true).animate({'padding-right': '49px'}, 250 ); },function(){ $(this).stop(true, true).animate({'padding-right': '8px'}, 250 ); }); $(".s2_nawigacja_pozycja").click(function(){ $(this).animate({'padding-top': '17px', 'height': '30px', backgroundColor:"#0e2044"}, 250 ); $(this).removeClass('s2_nawigacja_pozycja').addClass('s2_nawigacja_pozycja_aktualna'); }); </script>
Z góry dziękuję za odpowiedź :)