Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: SVN odmowa dostępu
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
adibak20
Witam,

Mam problem następujący. Musiałem sformatować serwer (wirus) ale wiedziąć że mam kopie to miałem na oddzielnym dysku wogule. Po ponownym zainstalowaniu SVN wszystko działa na serwerze oki (widać wszystkie wersje itp), na komputerze klienckim mam Eclipsa z projektem z SVN, ściągam bez problemu, wszystko jest oki, problem jednak jest przy robieniu Commita m.in wyskakuje mi komunikat:

Can't get exclusive lock on file ... db/txt-current-lock (Odmowa dostępu). Wie ktoś o co może tu chodzić ?

Zaznaczam że SVN jest na windowsie oraz jest w tej samej sieci domowej i nie posiada hasla.

Z góry dziękuje za pomoc,
Adibak

Some of selected resources were not committed.
svn: Commit failed (details follow):
svn: Can't get exclusive lock on file '\\adam-stacja\Kopie\dieta_aplikacja\dieta\db\txn-current-lock': \\adam-stacja\Kopie\dieta_aplikacja\dieta\db\txn-current-lock (Odmowa dostępu)

Cos takiego dostaje :/

Proszę o pomoc.
erix
Kopia robocza niech będzie na Twoim lokalnym dysku, a nie sieciowym.

Strzelam, że kilka osób pracuje na tym samym zasobie.
adibak20
Jest na dysku... a narazie sam pracuje na kopii
erix
Checkoutowałeś, czy skopiowałeś czyjąś kopię roboczą?
adibak20
Tzn awarie systemu mialem, wirus i skopiowalem caly folder svn i jak postawiłem na nowo system oraz serwer SVN to stworzyłem repozytorium oraz skopiowalem pliki, dziala mi eksport, i wszystkie mam dostępne wersje tylko jak chce commita zrobic to nie dziala :/
erix
Zrób czystego checkouta. Ew. spróbuj cleanupa, ale patrz: #1.
adibak20
Udało się okazało się że nie nadałem pełniej kontroli w Windowsie przez sieć dla dysku gdzie mam repozytorium.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.