Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Mapa użytkowników (Google Maps)
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
damianpsp2000
Witam.
Mam otóż taki problem, że chcę stworzyć mapkę na podstawie Google Maps, by z bazy danych pobierana była miejscowość jaką użytkownik wypełni, i automatycznie wpisywana do mapy, tak by każdy zarejestrowany użytkownik po miejscowości został wyznaczony tą taką jakby "pinezką".

Jeszcze dodam, że chcę osiągnąć taki efekt: http://aero2forum.pl/misc.php?page=mapauzytkownikow

Proszę by osoby mające doświadczenie z mapami google, które wykonywały już podobne opcję pomogły mi.

Pozdrawiam.
d3ut3r
1. taka mapka jak pokazałeś jest IMHO bez sensu, co jak będziesz miał 150 użytkowników z Warszawy ? wyświetlisz listę wszystkich w 1 chmurce ?

2. W czym dokładnie mamy Ci pomóc zacznij coś robić i powiedz co nie działa. Najlepiej zacząć od dokumentacji google maps.
damianpsp2000
Po prostu chciałbym taką mapkę i inna nie wchodzi w grę, tylko nie wiem co w tej dokumentacji czytać.

@edit
Może być też tak, że użytkownik przy rejestracji zaznacza na mapce swój punkt i wpisuje np. swój nick lub nick ten jest pobierany automatycznie.
I ta mapka by się w jakiś sposób zaktualizowała by można było ją wyświetlić.

Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.