oki to zastosuje to rozwiązanie ale jak zrobić numer startowy dla zawodnika na podstawie bazy danych bo za każdym razem na zawodach muszę dodawać dane zawodników więc chciał bym taką bazę przechowywać czyli np na zawodach wpisze 10 osob to przy kolejnych zamiast wpisywać te osoby na listę mógł bym zmienić ich status na aktywny. Ale numery startowe takich zawodników nie były by w ten sposób po kolej tylko np był by nr startowy 10 a następny 100.
Zrobiłem tak jak mi poradziliście jakoś udało mi się to rozwiązać. Ale jak wyświetlać wyniki tzn. potrzebuje tabele dla każdej konkurencji która będzie zawierała nazwisko imie wynik uwagi
mam taki kod
<?php
require_once "core.php";
//Zapytania MySQL
//$query = dbquery("SELECT * FROM wyniki LEFT JOIN zawodnik ON id_zawodnika = id_zaw WHERE id_zawo = ".$_GET['id_zawodow']."");
//while($r = dbarray($query)){
//echo $r['nazwisko_zawodnika'];
//}
$sql_wynik = mysql_query('SELECT * FROM wyniki JOIN zawodnik ON id_zaw = id_zawodnika JOIN konkurencje ON id_konk = id_konkurencji') or
die(mysql_error());
$tab[] = $r;
}
$konkurencje[] = $r1;
}
foreach ($tab as $a => $b) {
$wynik[$a] = $b['wynik'];
$uwagi[$a] = $b['uwagi'];
$uwagi1[$a] = $b['uwagi1'];
}
array_multisort($wynik, SORT_DESC
, $uwagi, SORT_ASC
, $uwagi, SORT_DESC
, $tab);
$i=1;
echo'<div id="main-content">';
foreach ($konkurencje as $a1) {
for($k=1; $k<=$ilosc_konkurencji; $k++){
<div id="main-container">
<div class="main-border">
<div class="main-caption">';
echo $a1['nazwa_konkurencji'];
<div class="main-body">';
echo '<table cellpadding="2" border="1" width="100%" bordercolor="#000" rules="all" valign="center">'; echo '<td>Nazwisko</td>';
foreach ($tab as $a) {
if($a['id_konk'] == $k){
echo '<td>'.$i++.'</td>'; echo '<td>'.$a['nazwisko_zawodnika'].'</td>'; echo '<td>'.$a['imie_zawodnika'].'</td>'; echo '<td>'.$a['wynik'].'</td>'; if($a['uwagi'] > 0){
echo '<td>'.$a['uwagi'].'</td>'; }
if($a['uwagi1'] > 0){
echo '<td>'.$a['uwagi1'].'</td>';
}
}
}
}
}
?>
Ale on tworzy mi tabele ilość konkurencji * ilość konkurencji(dla każdej konkurencji) czyli jak jest np skok do wody i strzał do puszki to wyświetla mi 2 tabele * 1 konkurencja i nazywają się wtedy skok do wody skok do wody i strzał do puszki strzał do puszki
teraz tak pierwsza tabele z tych czterech ma prawidłowe wyniki drugi skok do wody ma wyniki z konkurencji strzał do puszki
pierwszy strzał do puszki ma wyniki skok do wody a drugi strzał do puszki ma prawidłowe wyniki.
Proszę o szybką pomoc