Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][MySQL][PHP]wielgachny skrypt
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
chemiqs
witam

mam pewien wielgachny skrypt.
oparty oczywiscie na mysql, php, javascript, smarty.

tak w ogóle zaczynam zabawę z php ale muszę rozgryść czy jest zaimplementowane no i gdzie włączyć funkcjonalność profilu usera w tym skrypcie.

w php siedze dopiero okolo 2 miesiecy takze nawet nie umiem czytac dobrze kodu. co nie co juz obczajam ale jeszcze daleka droga do programowania.

Mam pytanie. Jak podejść do takiego skryptu.
Zacząć go analizować od strony SMARTÓW czy zaczać od strony INDEX.PHP -> HEADER.PHP -> etc -> etc.
Planowałem go sobie jakoś rozrysować ale chyba struktura jest zbyt rozbudowana żeby cokolwiek takiego robić.
Skrypt ma około 3000 plików także i tak takiej struktury całej nie poznam, ale chciałbym na początku sprobować odnaleść rejestrację/logowanie/wylogowanie usera bo jak pisałem wyżej, coś takiego widzę w kodzie. Są jakieś komentarze tego właśnie typu i podejrzewam że taka funkcjonalnosć istnieje tylko jest nieaktywna.

Podpowiedzcie proszę jak zacząc. z której strony najlepiej taki skrypt czytać jak się go widzi po raz pierwszy.

z góry dziękuję za wszelką pomoc
jaslanin
możesz spróbować użyć wyszukiwarki która przeszukuje zawartość plików i porozglądać się po rezultatach które wypluwa.

np. polecenie grep w linux, albo w IDE ctrl+f na projekcie
chemiqs
mam jedno pytanie odnośnie tego wielgachnego skryptu smile.gif

mam taki .htaccess:

1. RewriteEngine On
  2. RewriteBase /
  3.  
  4. RewriteRule ^$ index.php?rewrite=true&startpage=initialize [L]
  5.  
  6. RewriteRule ^order\/([a-z-]+)\.html$ modules/grupowe/orders.website.php?rewrite=true&action=$1 [QSA]
  7. RewriteRule ^newsletter\/([a-z-]+)\.html$ modules/grupowe/newsletter.website.php?rewrite=true&action=$1 [QSA]
  8. Rewriterule ^voucher,([a-zA-Z0-9]+),([a-zA-Z0-9]+)\.html$ voucher.php?rewrite=true&hidden=true&link=$1&id=$2 [QSA]
  9.  
  10. RewriteRule ^oferta\/zakonczone\/([^.]+)\/([^.]+) modules/grupowe/items.website.php?rewrite=true&action=view-ended&category=$1&title=$2&content=aktualne [L]
  11. RewriteRule ^oferta\/([^.]+)\/([^.]+) modules/grupowe/items.website.php?rewrite=true&action=view&category=$1&title=$2&content=aktualne [L]
  12. RewriteRule ^([^.]+)\/oferty\/$ modules/grupowe/items.website.php?rewrite=true&action=list&category=$1&content=aktualne [QSA]
  13. RewriteRule ^([^.]+)\/zakonczone\/$ modules/grupowe/items.website.php?rewrite=true&action=list-ended&category=$1&ended=true&content=zakonczone-oferty [QSA]
  14. RewriteRule ^item,preview,([^.]+).html modules/grupowe/items.website.php?rewrite=true&action=preview&title=$1 [L]
  15.  
  16. RewriteRule ^admin\/$ admin/start.html [R=301,L]
  17. RewriteRule ^admin\/([^.]+)\/([^.]+)\/([^.]+)\/$ admin.php?rewrite=true&folder=$1&module=$2&action=$3 [QSA]
  18. RewriteRule ^admin\/([^.]+)\/([^.]+)\/$ admin.php?rewrite=true&module=$1&action=$2 [QSA]
  19. RewriteRule ^admin\/([a-z-]+)\.html$ admin.php?rewrite=true&command=$1 [QSA]
  20.  
  21. #RewriteRule ^sitemap\.xml$ sitemap.php?rewrite=true [L]
  22. RewriteRule ^users\/([a-z-]+)\.html$ modules/users/users.php?rewrite=true&action=$1 [QSA]
  23. RewriteRule ^news\/([^.]+),([a-zA-Z0-9]+)\.html$ modules/news/news.website.php?rewrite=true&action=view&ident=$2 [L]
  24. RewriteRule ^([a-z-]+)\.html$ content.php?rewrite=true&content=$1 [QSA]
  25.  
  26. RewriteRule ^rss\/([a-z-]+)\.html rss.php?category=$1 [L]

w index.php mam coś takiego:
  1.  
  2. if((isset($_GET['startpage'])) AND ($_GET['startpage']=="initialize")):
  3. $kernel->setAdmin( false );
  4. $_GET['content'] = "/";
  5. if($_SESSION['config']['service_blocked'] == "TRUE"):
  6. $smarty->display(APP_PATH . "templates/website/blocked.smarty");
  7. endif;
  8. $kernel->redirect(APP_URL . "aktualne.html");
  9. endif;

pliku aktualne.html nie mam na dysku jak listuje pliki także on jakoś się generuje automatycznie, a jest to główna strona jaka się pokazuje po wpisaniu domeny. czyli www.domena.pl/aktualne.html

czy jesteście mi w stanie pomóc na podstawie tego kodu co pokazałem czy coś mam wrzucić więcej.

z góry dzięki.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.