Dane są odbierane i pokazywane.
Oto skrypt:
<html> <head> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="styl.css" /> <title>Shoutbox</title> </head> <form action="index.php" method="GET"> <input type=text name="nick"/><br> <input type=text name="wpis"/><br> <input type=submit value="wyslij"/> </form> <?php $imie=$_GET['nick'].'<br>'; $wpis=$_GET['wpis'].'<br>'; else { } $plik1="imie.txt"; $plik2="wpis.txt"; $plik3="data.txt"; else { } ?> <div id="nick"> <?php ?> </div> <div id="wpis"> <?php ?> </div> <div id="data"> <?php ?> </div>
Jednak chciałbym żeby podczas wysyłania formularzu sprawdzało długość tego co wyślę i jesli długość będzie ponad jakąś liczbę- nie wysyłało danych. Próbowałem coś takiego dorzucić, ale nie do końca wiem jak to zrobić tak żeby działało:
<html> <head> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="styl.css" /> <title>Shoutbox</title> </head> <form action="index.php" method="GET"> <input type=text name="nick"/><br> <input type=text name="wpis"/><br> <input type=submit value="wyslij"/> </form> <?php $imie=$_GET['nick'].'<br>'; $wpis=$_GET['wpis'].'<br>'; else else { } $plik1="imie.txt"; $plik2="wpis.txt"; $plik3="data.txt"; else { } ?> <div id="nick"> <?php ?> </div> <div id="wpis"> <?php ?> </div> <div id="data"> <?php ?> </div>
Nie wiem jak zrobić taką właśnie rozbudowaną instrukcję warunkową. Liczę na waszą pomoc.
Pozdro.