Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][JavaScript][PHP]formularz usunięcie przy wysyłce podkreślników z name?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
dexter21
Hej,
szukam skryptu może być w php lub js, który przy wysyłce formularza usunię mi z name podkreślniki.
Już mówię o co mi chodzi...
gdy wyślę formularz a w nim:
<input name="imię i nazwisko" type="text" />

to wynik otrymam taki:

imię_i_nazwisko : Jan Kowalski

a chę aby było

imię i nazwisko : Jan Kowalski

thx

pozdro
kyku
Po angielsku taka akcja nazywa się "replace" smile.gif
  1. <?php
  2. echo str_replace('_', ' ', $tekst);
  3. ?>

JS:
Kod
Example

Return a string where "Microsoft" is replaced with "W3Schools":

var str="Visit Microsoft!";
var n=str.replace("Microsoft","W3Schools");
The result of n will be:

Visit W3Schools!
rocktech.pl
Witam.

Skrypt może kiedyś się przyda ale nie w tym przypadku smile.gif

Atrybut name musi zaczynać się znakami ([A-Za-z]) i może zawierać znaki ([0-9])("-")("_") (":") (".").

Zawsze bawił mnie ten fragment http://www.w3.org/TR/2011/WD-html5-2011052...s-specification.

Cytat
1.7.1 How to read this specification

This specification should be read like all other specifications. First, it should be read cover-to-cover, multiple times. Then, it should be read backwards at least once. Then it should be read by picking random sections from the contents list and following all the cross-references.

Cytat
1.7.1 Jak czytać tą specyfikację

Ta specyfikacja powinna być czytana jak każda inna specyfikacja. Najpierw od deski do deski , klika razy. Potem wstecz przynajmniej raz a potem poprzez wybór przypadkowych sekcji ze spisu treści podążając za wszystkim referencjami.
dexter21
wielkie dzięki:-)
działa:-)

a przy okazji czy da się jakoś ominąć problem, że za długie name nie wysyła się w formularzu?
kyku
skróć name a w value przesyłaj dane, tak jak to powinno się robić.
Możesz np. dzielić dane jakimś seperatorem

lub użyj <input type="hidden" ..
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.