Szukałem na forum i w Google, ale nie znalazłem rozwiązania, dlatego postanowiłem zapytać fachowców. Owszem, jest sporo o publikowaniu na tablicy, ale do tego wymagane jest zalogowanie się do Facebook osoby, która owego opublikowania chce dokonać.
Mnie chodzi o publikowanie na fanpage 'w tle', np. po dodaniu newsa na mojej stronie internetowej. Wydaje mi się, że da się uzyskać coś takiego, jednakże wszędzie gdzie znalazłem informacje, były one sprzed 2-3 lat i nie bardzo dało się je wykorzystać.
Na pewno utknąłem też na aplikacji, bo choć dodałem takową na Facebook, to nie wiem jak ją dokładnie skonfigurować i na co zwrócić uwagę. Przez złą konfigurację również nie zadziała to co chcę i może problem nie leżeć po stronie kodu jaki staram się sklecić.
To co znalazłem po dniu poszukiwań to mniej więcej tyle:
require_once 'facebook.php'; $config['appId'] = 'xxx'; $config['secret'] = 'xxx'; $config['cookie'] = false; $config['scope'] = 'publish_stream'; $facebook = new Facebook($config); $token = $facebook->getAccessToken(); $pageId='xxx'; try { 'access_token' => $token, 'from' => $config['appId'], 'link' => 'http://website.pl', 'name' => 'My Page', 'caption' => 'Test' , 'description' => 'Description....', 'message' => 'Test Message', ); $result = $facebook->api('/'.$pageId.'/feed/', 'POST', $args); } catch (FacebookApiException $e) { }
Nie bardzo wiem jak z tym wszystkim ruszyć.
Bardzo proszę o informację, jakoś od początku do końca, co po kolei mogę zrobić.
Zależy mi na publikowaniu wpisów na Fanpage bezpośrednio z kodu php dodawania do bazy.
Z góry dziękuję za pomoc.